Eerste Pruuverkesroute op Hoevefeesten te Kalmthout

Hoevefeesten
Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juni 2014 vinden de Hoevefeesten en de eerste Pruuverksroute plaats in Kalmthout.
Volks, folkloristisch, gezellig, nostalgisch, kindvriendelijk, landelijk, agrarisch … zijn de ingrediënten die de Hoevefeesten hebben gemaakt tot wat ze nu zijn.  Dus kan je ook dit jaar weer op vrijdagavond onder de indruk zijn van de eindeloze stoet tractoren die door Kalmthout naar het terrein van de Hoevefeesten in de Vogelenzangstraat trekt. Na de wijding van deze stalen rossen, kan je je dansbenen nog eens testen tijdens het enige echte Boerenbal. Zaterdag staan de kinderen centraal. Tijdens de kindernamiddag vanaf 13u kunnen ze voor 5 euro deelnemen aan acht activiteiten, gaande van schminken, over ponyritjes tot toertjes met de tractor of quad.
Het hoogtepunt van de Hoevefeesten ligt traditioneel op zondag. Van 10u tot 18u is het Vogelensanckhof even het bruisende centrum van Kalmthout. Een greep uit de activiteiten die dag: ga op babyborrel bij de uitzonderlijke merrytweeling (Brabantse trekpaarden), bezoek het Mobile Museum van Mie Tracteur, ontdek hoe ervaren schaapscheerders de schapen ontdoen van hun winterplunje, sta versteld van de stunten en tricks van de Freestyle sporters van Get Insane, bewonder de vlucht van de uilen en roofvogels van het Uilenhof uit Wuustwezel, luister naar en laat je meevoeren op de ritmes van de Japanse drum (taiko), maak kennis met de levenswijze van de Vikings in het kleine Vikingdorp op de Hoevefeesten.
 Pruuverkesroute
Nieuw dit jaar tijdens de Hoevefeesten op zondag is de Pruuverkersroute. VVV Kalmthout werkte een fietsroute van 28km uit die gepaard gaat met verschillende lekkere hapjes. Vertrekken doe je aan het Vogelensanckhof waar je al meteen een stevig ontbijt (spek met eieren) voorgeschoteld krijgt. De route loopt onder andere langs ‘t Kotje der Herinnering, de Buurtburtbanken in Achterbroek en de visvijver van de Maatjes in Nieuwmoer. Zorg ervoor dat je vóór 10u30 op de fiets zit en ten laatste om 15u terug bent. Op die manier kan je ook nog van het programma van de Hoevefeesten genieten. Deelnemen kost 8 euro. Inschrijven vooraf is verplicht en kan via www.vvvkalmthout.be of bij Foto Joosen (Kapellensteenweg 60).
Info: www.facebook.com/HoevefeestenKalmthout – www.vvvkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *