Voorstelling Bosbeheerplan Ravenhof

De-locatie-van-de-Natuurwerkdag
Voor het domeinbos Ravenhof (ook gekend onder de naam ‘Bos van Moretus’) werd door het Agentschap voor Natuur en Bos een uitgebreid bosbeheerplan opgemaakt. Het bosbeheerplan beschrijft de waarde van het domeinbos en geeft aan in welke richting het beheer hierop zal inspelen voor de komende 20 jaar, rekening houdend met ecologische, economische en sociale doelstellingen. Het beheerplan bevat ook een toegankelijkheidsregeling conform het Bosdecreet en het besluit van de Vlaamse Regering voor de regeling van de toegankelijkheid in de bossen en natuurreservaten . De toegankelijkheidsregeling geeft o.a. aan welke paden van het bos opengesteld zijn voor wandelaars en fietsers en wanneer het bos toegankelijk is.
Het uitgebreide bosbeheerplan en de toegankelijkheidsregeling zullen van 16 juni t.e.m. 16 juli 2014 ter inzage liggen bij het onthaal van het Agentschap voor Natuur en Bos, Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 te 2018 Antwerpen, en bij de gemeente Stabroek, milieudienst, Dorpsstraat 99, 2940 Stabroek of kan via e-mail aan de milieudienst opgevraagd worden. Gedurende de consultatieperiode kunnen opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk gericht worden aan het Agentschap voor Natuur en Bos, t.a.v. regio Antwerpse Kempen te Antwerpen of via mail aan guy.heutz@lne.vlaanderen.be.
Op 17 juni zal het bosbeheerplan tijdens een geleide wandeling ook worden toegelicht. Samenkomst om 19u00 aan het Ravenhof.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *