Eerste ploeg K. Heibos SV kampioen in vierde provinciale C

KALMTHOUT – De eerste ploeg van Koninklijke Heibos Sportvereniging in Heide-Kalmthout is de nieuwe kampioen in vierde provinciale C. De ploeg haalde zaterdag 13 april de titel binnen door winst tegen Noorse uit Kapellen.

De eerste ploeg van Heibos had dit seizoen iets goed te maken. In het seizoen 2022-2023 speelde het de eindronde met als inzet promotie naar derde provinciale. Maar helaas lukte dat net niet en bleef de ploeg uit Heide nog een jaartje in vierde provinciale.

De ambitie voor dit seizoen was dus duidelijk. De fout van vorig jaar goedmaken en promoveren. “De ploeg is ongeveer hetzelfde gebleven als vorig jaar. Een ideale mix van jonge spelers en ervaren spelers”, zegt Wim Beyers, secretaris van de club. 

En met die ploeg maakte Heibos al meteen duidelijk dat het de favoriet was voor de titel en promotie naar derde provinciale. “Met een goede teamgeest en David Wagemans als uitstekende trainer hebben we een sterk seizoen gespeeld. We hebben vrij constante prestaties geleverd, dus ik denk dat we mogen zeggen dat we de terechte kampioen zijn.”

Twee weken geleden kon Heibos al kampioen spelen, maar door een gelijkspel hebben ze dat een week uitgesteld. Op zaterdagavond 13 april ontving Heibos thuis Noorse uit buurgemeente Kapellen. Het won overtuigend met 4-1 en de titel was officieel binnen. De grote vreugde was dan ook niet meer dan normaal.

En met de titel is ook de promotie naar derde provinciale eindelijk binnen. “Normaal kunnen we de ploeg van dit jaar behouden en er komen nog enkele sterkhouders bij”, is Wim Beyers gerust. De eerste ploeg van Heibos kan rekenen op een brede kern. “De reserveploeg is al enkele weken geleden kampioen gespeeld met twintig punten voorsprong, dus we hebben een uitstekende en brede kern.” En de club wil ook trainer David Wagemans behouden. “David is een man van de club, wij hopen dat hij aan boord blijft.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *