PITO strikt meer dan 60 toonaangevende werkgevers voor jaarlijkse jobbeurs

Foto: Provincie Antwerpen

Meer dan 250 leerlingen van PITO Stabroek konden kennismaken met bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren. De scholieren uit het vijfde jaar zochten vooral informatie over stageplaatsen, terwijl de laatstejaars al uitkeken naar interessante vacatures. Ook gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Provinciaal Onderwijs, en Rik Frans, burgemeester van Stabroek, waren van de partij.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde PITO Stabroek een jobbeurs voor de leerlingen van de derde graad. Deze beurs, die een breed scala aan bedrijven uit de industrie, energievoorziening, mechanica, tuinaanleg, scheepvaart, petrochemie en meer samenbrengt, is een belangrijk sleutelmoment voor de bijna afgestudeerde leerlingen die volop op zoek zijn naar informatie over carrièremogelijkheden. Met meer dan 60 bedrijven – waaronder prominente namen als BASF, Bayer, TotalEnergies en Port of Antwerp/Bruges – biedt de jobbeurs een unieke kans om direct in contact te komen met potentiële werkgevers. Naast een bezoek aan de beurs, selecteerden de leerlingen twee informatiesessies uit een aanbod van vijftien onderwerpen, zoals sollicitatietraining, ondernemerschap, carrièremogelijkheden bij defensie en verdere studieopties.

(Lees verder onder de foto)

V.l.n.r. Raf Van Bergen en Daniëlle Segers (PITO), Veerle Nonneman, Sarah Demartelaere en burgemeester Rik Frans (gemeente Stabroek), gedeputeerde Luk Lemmens en Steve Fryns (PITO) © Provincie Antwerpen

Een unieke kans voor leerlingen én bedrijven

Tijdens de jobbeurs krijgen deelnemers de gelegenheid om direct in gesprek te gaan met bedrijven en meer te weten te komen over de carrièremogelijkheden die ze bieden. “Deze jobbeurs is hét moment voor zowel onze afstuderende leerlingen als onze ervaren leerkrachten om rechtstreeks te netwerken met vooraanstaande werkgevers. We zien elk jaar opnieuw hoe deze beurs als een brug functioneert tussen het onderwijs en de industrie, waarbij bedrijven en potentiële werknemers elkaar direct vinden, met concrete jobaanbiedingen als resultaat,” aldus Luk Lemmens, gedeputeerde voor Provinciaal Onderwijs Antwerpen.

Daniëlle Segers, directeur van PITO, ziet nog meer voordelen: “Onze jobbeurs is meer dan een kans om een job te vinden. Het is een educatieve ervaring waar onze leerlingen de diversiteit van de arbeidsmarkt kunnen verkennen. Door rechtstreeks in gesprek te gaan met de bedrijfswereld, verruimen ze hun blik en dat helpt hen bij het nemen van de belangrijke beslissingen waar ze na hun afstuderen voor staan.”

Brede vertegenwoordiging uit verschillende sectoren

De bedrijven die deelnemen aan de beurs vertegenwoordigen een breed scala aan sectoren die van groot belang zijn voor de economie in Vlaanderen. Naast de reeds genoemde namen zullen ook bedrijven als De Lijn, NMBS, Elia, Mourik n.v., INEOS, Equans, Hens en vele anderen aanwezig zijn, die actief zijn in logistiek, landbouwmechanisatie, sanitair en verwarming, veevoeding enzovoort.

Nyo, Dylan, Jarno en Milan van het 6de jaar Lassen-constructie zijn tevreden over hun bezoek aan de beurs. Alle vier willen ze volgend schooljaar een 7de specialisatiejaar volgen om nog meer praktijkervaring op te doen. “Mijn vader is ook lasser dus ik kreeg al jong interesse voor het vak. Ik wil in het 7de specialisatiejaar vooral leren pijpfitten. Daarvoor moet je blauwdrukken kunnen lezen en begrijpen om leidingsystemen op de juiste wijze te installeren,” vertelt Nyo. “Mijn droom is om ooit in het buitenland te gaan lassen. Vandaag was alvast een goede gelegenheid om bedrijven te leren kennen die op zoek zijn naar stagiaires.”

Arno, Dylan, Milan en Nyo van het 6de jaar Lassen-constructie waren tevreden over hun bezoek aan de jobbeurs – Foto: Provincie Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *