Lokale shoppers beloond na ‘Liever Lokaal’-actie

STABROEK-  Voor het eerst organiseerde de provincie Antwerpen een eindejaarsactie waaraan ook de gemeente Stabroek deelnam. De actie kreeg de titel ‘Liever Lokaal’  en promoot het belang van het kopen van producten bij  plaatselijke handelaars.

Door bewust te kiezen voor lokale producten en diensten, kunnen consumenten helpen om kleine lokale handelaars te ondersteunen tegenover grote concurrenten.

Bij iedere aankoop bij de deelnemende handelaars maakten klanten kans op een van de drie NORTA e-bikes ter waarde van 2.599 euro, de hoofdprijs voorzien door de provincie Antwerpen. Een van de drie winnaars woont in Kalmthout.

De gemeente Stabroek nam deel aan de actie en beloonde 10 lokale shoppers met een gemeentelijke geschenkbon ter waarde van 75 euro. Onder de winnaars was er een deelnemer uit Zandvliet en één uit Kalmthout, die de weg naar de Stabroekse lokale handelaars vonden.

“In Stabroek hebben we helaas niet zoveel lokale handelaars, toch namen er 15 zaken aan deel”, zegt burgemeester Rik Frans.  De deelnemers moesten een code scannen. dit werd 199 keer uitgevoerd.  Uit deze deelnemers werden 10 winnaars via een neutrale trekking gekozen. “We zijn zeker van plan om volgend jaar terug deel te nemen aan deze actie” geeft Veerle Nonneman, schepen voor lokale economie mee.

Op donderdag 18 april werden de winnaars uitgenodigd op het gemeentehuis waar zij de geschenkbon en enkele leuke gadgets in ontvangst mochten nemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *