3 Belgische Kapioenstitels voor KAPE-Masters

Walter-VB_3---BK-Indoor-Mas---60-m---14.03.2015
Op het gecombineerde “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” en “Provinciaal Kampioenschap Indoor Masters”, zorgden de masters van atletiekclub Kapellen (KAPE) voor een recordoogst aan eretitels. Walter Van Boven werd tweemaal Belgisch kampioen, Dirk Vander Avert haalde goud en zilver en Veerle Jennes brons op het Belgisch niveau. In alle proeven waar ze aan deelnamen werden ze bovendien Provinciaal Kampioen van hun categorie.
Voor de masters binnen de Vlaamse Atletiekliga werden de Belgische en provinciale kampioenschappen indoor – voor het eerst – samen georganiseerd in de Topsporthal in Gent. En de KAPE-masters brachten van de Oost-Vlaamse hoofdstad heel wat lekkers mee naar huis !
Walter Van Boven ging dit jaar – kort voor zijn deelname aan het Europees Kampioenschap  –  voor de dubbel in de M60-categorie. En dat leverde hem geen windeieren op ! Op de 60 m was zijn persoonlijk record van 8”48 goed voor de titel van Belgisch kampioen én provinciaal kampioen in zijn categorie. Op de 200 m deed hij deze titelcombinatie nog eens over met een tijd van 28”23. Tweemaal Belgisch en tweemaal provinciaal goud dus.
Bij de masters-dames kwam Veerle Jennes uit op de 60 m W45. Met een tijd van 8”88 haalde zij brons op het Belgisch kampioenschap en was ze de snelste Antwerpse dame in haar categorie, goed voor de provinciale titel.
Voor Dirk Vander Avert stond zijn klassieke indoorcombinatie op het programma: kogelstoten en hoogspringen. In het hoogspringen bij de masters-heren M40 werd hij Belgisch kampioen met 1 m 75. Bij het kogelstoten was zijn worp van 12 m 33 goed voor de zilveren medaille. In beide proeven werd hij bovendien afgetekend provinciaal kampioen.
De eindbalans: 3 x goud, 1 x zilver en 1 x brons op het “Belgisch Kampioenschap Indoor Masters” én 5 x de provinciale titel op het “Provinciaal Kampioenschap Indoor Masters”. In alle proeven waar ze aan deelnamen kwamen deze 3 KAPE-masters steeds op het podium terecht, een knappe prestatie !

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *