Zwaar verkeersongeval Noorderlaan eist twee dodelijke slachtoffers uit Ekeren

Zondagochtend 15 maart, omstreeks 8.50 uur, gebeurde er een zeer zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Noorderlaan met de Manchesterlaan. Bij dit ongeval vielen 2 doden, een echtpaar uit Ekeren, en 6 lichtgewonden.
De impact van de aanrijding was enorm. Over een lengte van zo’n 200 meter en over de gehele breedte van de Noorderlaan in de rijrichting van Ekeren lagen de brokstukken verspreid. De aanrijdende auto, een witte Audi S4 ging net na de impact over de kop en schoof zo nog tientallen meters verder. De aangereden wagen, een Kia Rio, incasseerde zo’n klap dat beide inzittenden uit de auto werd geslingerd. De passagier, een man van 71, overleed ter plaatse. Zijn 67-jarige echtgenote, die achter het stuur zat, werd in kritieke toestand naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht, waar ze enkele uren later overleed.
Het verkeersongevallenteam van Lokale Politie Antwerpen kwam ter plaatse om de exacte omstandigheden van het ongeval uit te klaren. Alle onafhankelijke getuigenverklaringen bevestigen de eerste bevindingen dat de Audi aan zeer hoge snelheid over de Noorderlaan raasde. De vijf inzittenden van de Audi werden allemaal naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht voor de verzorging van lichte verwondingen. Het rijbewijs van de vermeende bestuurder van de wagen, een 24-jarige man uit Ossendrecht in Nederland, werd onmiddellijk ingetrokken. Verder onderzoek moet nu aanwijzen of de verklaringen van de jonge mannen overeenkomen met de werkelijkheid en of de man die zich opgaf als bestuurder ook de daadwerkelijke bestuurder was. Zij werden allevijf aan een alcohol- en drugscontrole onderworpen. Twee inzittenden bliezen positief, een 27-jarige man uit Bergen op Zoom en een 24-jarige man uit Roosendaal. De bestuurder en de twee anderen, een 27-jarige man uit Moeskroen en een 26-jarige uit Menen, bleken niet onder invloed.
Een derde wagen raakte ook nog betrokken bij de aanrijding. De familie met twee volwassenen en drie kinderen had net het kruispunt overgestoken toen achter hen de eerste aanrijding gebeurde. Door de snelheid en kracht waarmee alles gebeurde, werd ook hun auto geraakt en weggekatapulteerd. De kinderen kwamen er met de schrik vanaf. De bestuurder, een 31-jarige man uit Antwerpen en zijn nicht, een 44-jarige vrouw uit Merksem, werden lichtgewond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *