Zjuul Krapuul stelt nieuwe cd voor

STABROEK – Zuul Krapuul is vijftig jaar artiest en actiever dan ooit. Naar aanleiding van zijn gouden jubileum maakte hij een nieuwe cd “Luctor et Emergo”. De stijl van Zjuul Krapuul verschilt enigszins met die van Katastroof. Op de cd grijpt Zjuul terug naar de folk, waarbij hij opnieuw de mandoline, de banjo en de bouzouki ter hand nam. Er staan 17 liedjes op de cd. De nieuwe cd werd opgenomen in de thuisstudio bij Steven Hendrickx in Ekeren.

Op 10 maart 2024 zal het langverwachte nieuwe album van Zjuul Krapuul, getiteld Luctor et Emergo, worden voorgesteld in Café De Klok te Stabroek, vanaf 14:00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Het evenement belooft een showcase te worden met verschillende gastoptredens van Antwerpse groepen.

De Pikkedieve brengen een unieke mix van Antwerpse liedjes op muziek van andere artiesten, voorzien van hun eigen Antwaarpse teksten. Met een repertoire dat onder andere nummers omvat van Ed Kooyman, Katastroof, Stafke Fabri, Serge Van Oppens, De Strangers, Filet ‘d Anvers en vele anderen, belooft hun optreden een feest van herkenning en vernieuwing te worden. De naam “De Pikkedieve” weerspiegelt het ‘pikken’ van nummers en muziek van andere muzikanten, om ze te transformeren tot echte Antwerpse pareltjes.

Steven Boers, voormalig lid van Katastroof samen met Zjuul Krapuul, zal optreden met zijn band. De Tong is een folkrockband met een repertoire in het authentiek Antwerps, bestaande uit vijf vaste artiesten. Na circa 20 jaar op de baan te zijn geweest met de beroemde band Katastroof, heeft singer-songwriter Steven ‘Stef’ Boers, samen met bluesmeester ‘Big Ben Bullet’ Pittoors, baswonder Neel Swinnen, drumtalent Rimbert Haché en producer-gitarist Steven Hendrickx, de band De Tong opgericht. De Tong brengt een unieke sfeer met een mix van nummers die Steven Boers schreef voor Katastroof, de mooiste liedjes uit zijn solo-repertoire en stevige nieuwe nummers, doordrenkt met humor, blues en ambiance. Sammy Deburgraeve zal ons betoveren met enkele van zijn meest krachtige gedichten, waarbij hij ons meeneemt op een spirituele reis naar een decadente plaats waar genotzucht, excessief drankmisbruik en vooral vetzakkerij eerder regel dan uitzondering zijn. Zijn woorden snijden diep en roepen emoties op die zowel verontrustend als verlichtend zijn.

Op youtube werden al enkele nummers van de nieuwe cd gelost.
Info Zjuul Krapuul – gsm 0495 30 91 83 – www.zjuul.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder