Woonzorgcentrum Monnikenhof en dagverzorgingscentrum feestelijk geopend

Sandra Suykerbuyk (CD&V) districtsschepen van lokaal beleid, Elke Sanglier, buurtzorgmanager Zorgbedrijf Antwerpen, Armand Cleiren (90) en Els van Doesburg, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen

BERENDRECHT – Op zaterdag 9 oktober opende het Zorgbedrijf Antwerpen officieel de nieuwbouw van het woonzorgcentrum Monnikenhof en het nieuwe dagverzorgingscentrum.  Normaal had dit vorig jaar plaats moeten vinden, maar corona stak er een stokje voor.

Elke Sanglier, buurtzorgmanager Zorgbedrijf Antwerpen verwelkomde de aanwezigen. “Sinds 1 mei ben ik in het Woonzorgcentrum te werk gesteld.  Zelf woon ik in Schelle en wat mij als buitenstaander opvalt is dat Berendrecht nog een echt dorp is. Ik kijk er naar uit om het gansrijden te leren kennen”, aldus Elke.  “We moesten het feest vorig jaar uitstellen, maar nu kan het wel. Zorgbedrijf Antwerpen  behoudt wel nog de mondmaskerplicht zowel in het woonzorgcentrum als in het dagcentrum.

“Ondertussen werden de 81 woongelegenheden opgefrist en werd het zorgcentrum uitgebreid met 38 eenpersoonskamers”, zegt Els van Doesburg, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen. “De nieuwbouw werd zo geïntegreerd zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van het bestaande gebouw.  Bewoners kunnen gebruik maken van een welness met een kapper en een pedicure, de nieuwe cafetaria ‘Praatcafé’ en een ruimte voor kine.  In september namen de eerste bewoners hun intrek in de nieuwe kamers.   Nieuw en enig in de regio is de opvang voor mensen met een psychische kwetsbaarheid”,

Sandra Suykerbuyk (CD&V), districtsschepen van lokaal sociaal beleid, was blij dat eindelijk de lang verwachte inhuldiging kon plaatsvinden. ”De koppeling van het aanbod van het woonzorgcentrum met de assistentiewoningen maakt voor heel veel mensen een groot verschil. Er is hier een klein dorp gebouwd in een dorp, waardoor mensen zich echt thuis kunnen voelen maar ook langer thuis kunnen blijven. Ook de ligging van het complex is ideaal, middenin bevindt zich een jonge woonwijk. Waardoor het thuisgevoel versterk wordt. Ook lokaal vervoer voor onze ouderen, maar zeker ook voor mensen met een beperking die minder mobiel zijn, blijft voor ons een werkpunt” zegt schepen Suykerbuyk.  “Als lokaal bestuur blijven wij inzetten op de zelfredzaamheid van onze bewoners.  Daarvoor hebben we gebouwen en middelen maar ook helpende handen nodig. Er is een zeer grote hulpverlegenheid, dit kunnen wij alleen maar behandelen door de hulp te detecteren en te durven vragen. En dat kan niet door een computer maar enkel door al die mensen die nu reeds als vrijwilliger actief zijn in alle buurten in ons district.

 Nieuw dagverzorgingscentrum Berendrecht
Het dagverzorgingscentrum Berendrecht, waar 15 senioren zorg en ondersteuning krijgen, opende in november 2020 de deuren. Het centrum is elke werkdag open van 8 tot 17 uur. Het bevindt zich in de voormalige cafetaria van het woonzorgcentrum.

Armand Cleiren (90), afkomstig van Lillo,  mocht samen met  Elke Sanglier, buurtzorgmanager Zorgbedrijf Antwerpen, Els van Doesburg, voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen , Sandra Suykerbuyk (CD&V) districtsschepen van lokaal sociaal beleid  het plakkaat van het nieuwe Dienstencentrum onthullen. Armand is de eerste bewoner in de nieuwbouw van het woonzorgcentrum.  

Armand Cleiren onthulde het bord

Vandaag kan je vrijblijvend en bezoekje brengen aan het Woonzorgcentrum Monnikenhof, Monnikenhofstraat 109 te Berendrecht. Meer info vind je op www.zorgbedrijf.antwerpen.be/openingmonnikenhof.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *