Mooie voortuintjes beloond

Annemie Miseur, Stefanie Van Eetvelde, Tom Van Thienen en Katja De Vree

STABROEK – Begin juni lanceerde het gemeentebestuur ism de milieuraad en met de steun van Indaver de verfraaiingswedstrijd. Inwoners van de gemeente werden gevraagd om van hun voortuin of -gevel  een groene oase te maken om zo de gemeente een kleurrijk uitzicht te geven.

Op vrijdag 8 oktober werden de 55 deelnemers uitgenodigd in zaal Moorland waar zij voor hun inzet werden beloond.  Zij kregen een foto van hun voortuin, een mooie plant, een zakje bloemenzaad en een geschenkcheque van de gemeente Stabroek ter waarde van 10 euro. Voor de prijsuitreiking hield Mark Van Gils van Velt een voordracht over ecologisch tuinieren. De aanwezigen maakten kennis met de basisprincipes van hoe men kan samenwerken met de natuur met respect voor milieu.

Witte Raven
De Milieuraad van Stabroek heeft de wedstrijd “Witte Raven” in het leven geroepen om verenigingen/organisaties en burgers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt inzake milieu, natuur en of duurzaamheid te belonen met een prijs.

Dit jaar heeft de Milieuraad de groep “Zij die het doen” van bezieler Tom van Thienen genomineerd. Tom en zijn groep vrijwilligers doen bovenmenselijke inspanningen in de strijd tegen het zwerfvuil. Een vijftal jaren geleden richtte Tom de groep “Zij die het doen op”.  Hij filmde zijn acties en kreeg al snel 10.000 views.  “We zien wel vooruitgang maar we zijn er nog lang niet”, geeft Tom mee.  Samen met zijn team zal hij blijven strijden tegen het zwerfvuil.

Tom was dan ook bijzonder trots dat hij de prijs,  mede dankzij de inzet van zijn team, een oorkonde en een cheque van 200 euro in ontvangst mocht nemen.  “Wat we met het geld gaan doen weten we nog niet precies, maar het zal zeker goed besteed worden”.

In de voormiddag werden alle leerlingen van de vierde leerjaren uitgenodigd in de Moorlandzaal waar Joeri Cortens een voordracht gaf.  Meer dan 160 leerlingen luisterden geboeid naar de verhalen en weetjes van de bioloog.

Walter Dehaes, ondervoorzitter milieuraad Stabroek en Joeri Cortens

Joeri Cortens is al verscheidene jaren te gast op de voordracht voor de scholen. “We hebben hem ook al kunnen vastleggen voor onze volgende editie van de prijsuitreiking van de actie Groen Lente dat zal doorgaan op 7 oktober 2022, zegt Walter Dehaes, ondervoorzitter milieuraad Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder