Nieuwe verkeerslichten

STABROEK/KAPELLEN – Heb jij de nieuwe verkeerslichten voor fietsers aan de Kerkstraat/Dorpsstraat in Kapellen en aan de Kleine Molenweg/Dorpsstraat in Stabroek al opgemerkt? Ook als autobestuurder is het belangrijk om deze info te lezen!, laat Politiezone Noord weten

verkeerslicht Kerkstraat/Dorpsstraat in Kapellen

Onder de driekleurige lichten is nog een vierde licht toegevoegd met het silhouet van een fiets en een pijl. Als dit onderste licht oranje knippert, mogen fietsers doorfietsen in de richting van de pijl, ondanks het rode licht erboven (maar ze moeten nog steeds voorrang verlenen aan ander verkeer!).

“Rechtsaf vrij” of “rechtdoor vrij” voor fietsers wordt toegepast op kruispunten waar het mogelijk en veilig is. Dit betekent echter niet dat er geen ‘conflict’ met ander verkeer kan voorvallen.
Fietsers mogen het licht voorbij rijden, maar moeten nog steeds voorrang verlenen aan andere bestuurders en voetgangers!
Wanneer AWV (Agentschap Wegen en Verkeer) fysieke aanpassingen aan een lichtenregeling uitvoert, wordt sinds 2019 gekeken of deze nieuwe lichten voor fietsers toegepast kunnen worden. Het zou dus kunnen dat deze lichten in de toekomst op nog meer plaatsen opduiken!

(Bron Politiezone Noord)

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder