Vermijd de dode hoek met ‘Veilig op Weg’

De dode hoek bij grote voertuigen eist elk jaar nog slachtoffers in het verkeer. Op zondag 17 oktober zetten district Berendrecht-Zandvliet-Lillo en Evonik Antwerpen het probleem in de kijker met een interactieve gratis workshop.

Met de campagne #VoW (Veilig op Weg) zetten het district en Evonik Antwerpen in op bewustmaking van het probleem van de dode hoek. Vooral zwakke weggebruikers zijn er kwetsbaar voor. Naarmate alternatieven voor de auto, zoals de fiets en de speed pedelec, aan populariteit winnen is het nodig om hier extra aandacht aan te besteden.

Op zondag 17 oktober kan je daarom tussen 10 en 17 uur deelnemen aan een gratis workshop in het districtshuis van Berendrecht. Hiervoor kan je inschrijven tot en met vrijdag 15 oktober. De workshop duurt ongeveer een uur.

In de cabine van een vrachtwagen
De workshop bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte van telkens 25 minuten. Tijdens de theorie komen de gevarenzones van vrachtwagens uitgebreid aan bod. De nadruk ligt hierbij op 4 eenvoudige en praktische vuistregels die jouw veiligheid in de buurt van een vrachtwagen verhogen.

Tijdens het praktijkgedeelte leer je een vrachtwagen van dichtbij kennen. Je neemt plaats in de cabine en stelt met eigen ogen vast waar het gezichtsveld van de bestuurder zich bevindt en waar de gevarenzones zijn. Een maquette laat je zien hoe je je best gedraagt in de buurt van een vrachtwagen, in het bijzonder aan kruispunten.

Inschrijven via: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=2RzwrNTdIkWiw-vK3vMfuxXp2iiRI4VMjfXA-c-Nsd1UNFU3MkRKVVM1SFM5VjFHTFlHOUZIUExTSC4u

www.evonik.be/nl/vowbezali

©Evonik

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder