Debby bezorgt de clan Van Meir nog een kroon!

BERENDRECHT – Onder een heerlijk herfstzonnetje werd zondag 9 oktober door de Vrije Gans, op het Solft in Berendrecht, het gansrijden ingericht.  21 Amazones streden voor de felbegeerde koninginnenkroon en -mantel.

Omdat de Vrije Gans vorig jaar wegens corona niet kon uitrijden, gingen ze nu op zoek naar een opvolgster voor Alke Roes die in 2019 koningin werd te Ekeren.

Omstreeks 14.30 uur werd de strijd aangevat. Eén voor één reden de amazones onder de galg door en verliep alles in een gezapig tempo. Naarmate de uren verstreken begonnen de ruiters zich meer en meer te manifesteren en werd er duchtig aan de kop gesleurd. Sommigen reden met een rotvaart  onder de galg door. Toen Viviane Van Ostaeyen een deel van het net los trok, werd er volop naar de eindstrijd uitgekeken. Chayenne Tuinstra plukte de kop uit het net, hierdoor steeg de spanning ten top. Uiteindelijk was het Debby Van Meir die de ganzenkop in de hoogte mocht steken.  Dit jaar waren er vier nieuwkomers, je kon ze herkennen aan het feesthoedje dat ze opgezet kregen.  

De clan van Meir deed het weer!

Voor Debby van Meir (44),  een telg van de clan Van Meir, is het na zes deelnames haar eerst kroon. Tranen van vreugde vloeiden. De familie Van Meir is goed gekend in het ganzenrijderswereldje. Ze behaalden al tal van konings- en keizerskronen. Ook de jongsten van de familie kroonden zich tot koning bij het gansrijden voor kinderen in Lillo. Nog een leuk weetje is dat Debby de meter is van Thibo Maes die in 2020 koning werd bij de Ware Gans Lillo.

Debby is gehuwd met Guido Tuinstra.  Zij hebben 2 kinderen Michael en Chayenne. Debby werkt in de keuken bij de Openluchtschool en is een echte keukenprinses.  Keizer Maarten Gabriels had de eer om de koningskroon en mantel aan Debby te overhandigen. Nadien trok het hele gezelschap naar het Ganzenhof waar de kersverse koningin gevierd werd.

Michael, Debby, Chayenne en Guido

Voor het eerste in de geschiedenis van het vrouwengansrijden schenkt de Vrije Gans de opbrengst niet aan een goed doel. “Omdat onze grootste sponsors de lokale middenstanders zijn en ook zij een heel moeilijke coronaperiode achter de rug hebben, willen wij hen niet om extra steun vragen.  De premie aan de galg zal dit jaar voor ons eigen kas zijn, om zo onze werking en kosten te kunnen betalen”, aldus het bestuur.  

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

4 reacties

  1. Hup hup naar 2022 zou ik zeggen en zoals de. Fam plankaerts zegge wij zen goe bezig dames proficiat voor onze kersverse queen Debby van Meir !!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.