Witte rook boven kasteel Veltwijck

Alle mysteries omtrent de samenstelling van het bestuurscollege zijn opgehelderd want de vijf mandaten zijn verdeeld.  Districtsburgemeester Koen Palinckx, Sabine Coene en Ludo Van Reusel zijn de N-VA-ers, de namen van Pol Bruynickx (Open VLD) en Marc Elseviers (CD&V) waren al bekend.
Palinckx zal instaan voor cultuur en erfgoed, feesten en plechtigheden, decentralisatie, burgerlijke stand, veiligheid en verzusteringen.  Coene wordt bevoegd voor sport, communicatie en participatie, lokale economie, toerisme en markten en foren terwijl Van Reusel financiën, groen en openbaar domein in zijn takenpakket aantreft.  Bruyninckx erft senioren, sociale zaken, patrimonium en ruimtelijke ordening en Elseviers heeft zijn handen vol met jeugd, verkeer, gezin en onderwijs.
Het bestuurscollege is gemiddeld 51 jaar oud en kan dus op redelijk wat levenservaring terugvallen.  Wel opvallend is dat slechts één vrouw in het college zit samen met vier mannen (waaronder de enige twee mannelijke verkozenen van N-VA) terwijl de volledige districtsraad uit elf vrouwen (gemiddelde leeftijd 43.7 jaar) en acht mannen (gemiddelde leeftijd 51 jaar) zal bestaan zodat de hele raad een gemiddelde leeftijd van 46.8 jaar heeft.
Voor alle duidelijkheid : de meerderheid N-VA, Open VLD en CD&V heeft 11 zetels, de oppositie sp.a (3), Groen (2) en Vlaams Belang (3) heeft er 8 zodat normaliter een stemming meerderheid vs oppositie niet tot verrassingen zal kunnen leiden.  Maar, in de aftredende raad zijn in de loop van de legislatuur wel enkele leden uit hun fractie gestapt en als onafhankelijke blijven zetelen.  Mocht dat in de toekomst nog gebeuren, zou dat tot vervelende situaties kunnen leiden voor de meerderheid. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder