Jubilerende ‘renteniers’ bliezen verzamelen

Vrijdag 7 december had in het statige ‘Kasteel van Brasschaet’ de gemeentelijke ontvangst plaats van 22 echtparen die respectievelijk  65 jaar (briljant)  en 60 jaar (diamant)  huwelijk vieren. het schepencollege had hen uitgenodigd voor een lekker diner. Ondanks het minder goede weer waren ze er allemaal. Zoals U ziet, oudere mensen trotseren het winterweertje!   Ceremoniemeester Jef Konings (schepen) en Berre Van Deuren, schepen van feestelijkheden, zorgden voor de ontvangst en burgemeester Dirk de Kort hield een fijne toespraak. Met enkele ‘renteniers’ had onze redactie een aparte babbel.

-Gabriel Broos en Josephina Schaep huwden op 25/10/52, 60 jaar geleden. Ze wonen pas 2 jaar in Brasschaat-centrum en leerden mekaar destijds kennen tijdens een zwembeurt in het Antwerpse. Gabriel werkte jarenlang als elektrieker.
– Cornelius Baeten en Regina Knoch gaven mekaar 65 jaar geleden het ja-woord in het Duitse Scheiden, op 8 november 1947: een briljanten paar. De echtgenoot baatte 30 jaar lang een druk bezet restaurant uit in het Antwerpse. Ze wonen reeds 37 jaar op de Kapelsesteenweg. Het gezin kreeg 2 kinderen, 3 kleinkinderen en 1 achter-kleinkind. Zegt Corneel: ‘we huwden wel in Scheiden… maar aan “scheiden” hebben we nooit gedacht hoor! Daarvoor zien we mekaar veel te graag!’
– Op 15 november 1952 huwde Corneel Simons met…. Frederika Simons… Simons-Simons…! ‘Let op’, zegt Corneel , ‘beiden zijn we afkomstig uit Wuustwezel, ondanks dezelfde naam waren we géén familie van elkaar… laat staan… café-kennis! We wonen reeds 60 jaar in Brasschaat, eerst op Bethanie, nu in Prins Kavelhof. De echtgenoot werkte op de Boerenbond in Merksem. Dit diamanten paar kreeg 1 kind, 3 kleinkinderen en eveneens 3 achterkleinkinderen. Nogmaals Corneel: ‘we leerden mekaar kennen op de foor. Ik zei , wilde gij met mij eens een “toerke” maken, Simons? Awel; da’s door de jaren heen al een hele toer geworden!
-Ex-wielrenner Jan  Zagers, een echte Brasschatenaar, evenals zijn vrouwtje Elza Bal,  zijn eveneens 60 jaar getrouwd. Ze huwden op 22/11/1952.  Jan, of beter, Joannes Zagers, was destijds een snelle wielrenner die met aardig wat palmen thuiskwam na een overwinning. Toen hij zijn later vrouwke leerde kennen was hij nog liefhebber.  ‘Ja, ja, aldus zijn Elza… en over liefke hebben…. Janneke Zagers kwam bij mij een klappeke doen, ik stond in de deur. Van het een kwam het ander, dankzij de wielerwedstrijd 8 van Brasschaat heb ik mijne Zagers leren kennen.’   Jan Zagers: ‘zo schoon wefke destijds…. ik kon daar niet voorbij… en daarbij….vinde gij da oek nie…. dat is nog een knappe hé!  Ik heb veul familie in de polder wonen… en reed er ook koers. Het echtpaar Zagers kreeg liefst 7 kinderen, 17 kleinkinderen en al 5 achter-kleinkinderen.
Aan alle jubilarissen, onze hartelijke gelukwensen!              erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *