Win vrijkaarten voor optreden Venus in Flames bij KAS

KAPELLEN – Venus in Flames, het alter-ego van singer-songwriter Jan De Campenaere, bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd! Met een gloednieuw album Vanishing Act en met een Best-Of tournee van 40 concerten langsheen culturele centra en clubs.

Dit jaar is het 20 jaar geleden dat het eerste album van Venus in Flames, “Notes of Tenderness” hoge ogen gooide in de Ultratop hitlijst en de Afrekening van StuBru. Inmiddels zijn we een sabbatical van 10 jaar, vier albums en één EP verder. Een leven in de muziek, dat betekent sowieso ups & downs, vliegen vallen opstaan en weer doorgaan. Het is niet altijd feest. Zeker niet wanneer het lot beslist een paar rake klappen uit te delen en je KO slaat.

“Vanishing Act” is een intieme plaat geworden, grotendeels alleen opgenomen door Jan. En dat hoor je ook in de breekbaarheid en kwetsbaarheid van de songs, die verre van afgelikt klinken, maar soms met opzet ruw en rafelig zijn gelaten, net zoals het leven zelf, dat soms schuurt en krast.

Een plaat vol schoonheid en troost, van de duisternis naar het licht en terug. Over stilstaan bij de dingen die je in balans houden, en ook vasthouden aan je dromen, want wat zouden we doen zonder? Een album om te koesteren, van misschien wel één van de strafste singer-songwriters uit de Belpop.

“Het KAS-publiek krijgt een ‘best of’ van de albums en de afgelopen 20 jaar”,  legt Jan uit. “Het wordt een intiem concert, in trio. Met Gert Bettens, de man van K’s Choice en Kapellen, en Reinout Swinnen, de pianist die ook bij K’s Choice en Rex Rebel speelt. We zijn driestemmig en dat gaan we volledig uitspelen.”

Verwacht je dus aan intieme versies van songs, afgewisseld met de hardere songs, steeds gebracht door hetzelfde trio.

Het optreden vindt plaats op vrijdag 22 maart om 20.20 uur in t Kerkske , Kapelsestraat 182, 2950 KAPELLEN (B) (ruime parking)

tickets: 21.00 euro – voorverkoop (tot 24 u vooraf): 18.00 euro – Info en tickets: www.kasattenhoven.be

Wij mogen van KAS voor dit unieke concert twee duotickets weggeven aan onze lezers. Stuur een mailtje voor 12 maart 2024 naar redactie@polderke.com

foto: Kas

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *