Wie verdient Ekerse Cultuurprijs

EKEREN – Het district reikt drie cultuurprijzen uit met als doel het culturele leven in Ekeren aan te moedigen, promoten én waarderen. De cultuurprijzen hebben betrekking op een culturele activiteit of culturele verdienste in de meest brede zin van het woord, die opgemerkt werd in de voorbije twee kalenderjaren voorafgaand aan het jaar waarin de prijs wordt toegekend.

De carrièreprijs wordt uitgereikt aan iemand die door jarenlange inzet en engagement een verschil heeft gemaakt op Ekers cultuurvlak. Deze persoon hoeft niet in Ekeren te wonen. De blikvanger prijst een persoon of vereniging die door een bijzondere prestatie zichzelf én Ekeren op een positieve wijze in de kijker heeft gezet. En de De trofee in de categorie beloftevol talent gaat naar een Ekerenaar of Ekerse vereniging die een opvallende start maakte op cultureel vlak

Wie iemand kent die één van deze cultuurprijzen verdient, stuurt ten laatste 31 maart een mailtje naar district.ekeren@antwerpen.be. met vermelding van naam en voornaam van de genomineerde, voor welke prijs er genomineerd wordt, naam en contactgegevens van de persoon of vereniging die de kandidatuur indient, een motivatie voor de nominatie. Het reglement is te vinden op www.ekeren.be.

Uitreiking
Alle nominaties worden voorgelegd aan een onafhankelijke jury. Na bevestiging van het districtscollege worden alle genomineerden en alle mensen die een nominatie binnenbrachten uitgenodigd op een feestelijke uitreiking op 2 mei 2024.

foto: district Ekeren

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *