Week van de duurzame gemeente afgetrapt in Brasschaat

BRASSCHAAT – Om de week van de duurzame gemeente feestelijk in te luiden, bedankte schepen van afvalbeleid, Myriam Van Honste, zondag 17 september de talrijke Brasschaatse zwerfvuilvrijwilligers die zich dagelijks inzetten om onze gemeente schoon te houden. 

Met een gezamenlijke zwerfvuilactie in het park verzamelden ze zondag niet minder dan 36 zakken met zwerfvuil. Per zak gaat er 3 euro naar BOS+. Ook toevallige passanten konden mee aan de slag en kregen het nodige materiaal om vuil te ruimen. Nadien kregen alle vrijwillige handen nog een gratis ijsje. Kinderen konden mee doen met de workshop ‘zaadbommen maken’. De zwerfvuilvrijwilligers ontvangen per post nog een Brasschaatse cadeaubon als dank voor hun inzet.

Voor onze zwerfvuilruimers is het alle dagen ‘World Cleanup Day’. Het is schrijnend hoeveel plastiek en sigarettenpeuken er nog steeds in parken en op straten te vinden zijn.  Een welgemeende dank voor deze vrijwilligers!” – Myriam Van Honste, schepen van afvalbeleid

Minder brol bij onze bol – adopteer een glasbol!
Een tijdje geleden kreeg Brasschaat nieuwe glasbollen. Een aantal van deze glasbollen werden getransformeerd tot unieke kunstwerken dankzij creatieve leerlingen uit Brasschaatse lagere scholen. Irriteer jij je, net zoals onze jonge kunstenaars, ook aan de rommel die soms rond de glasbol te vinden is? Ben jij bereid om je in te zetten om het gebied rond de glasbol schoon te houden? Adopteer een glasbol en word glasbolmeter of -peter.
Een glasbolmeter of -peter controleert regelmatig de netheid rond een glasbol in de buurt. Je meldt overvolle glasbollen of gevallen van sluikstort en ruimt klein zwerfvuil rond de glasbol op. Met de ondersteuning van Mooimakers helpen we je ook om, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag.

Word vandaag nog een glasbolmeter of -peter via www.igean.be/adopteer!

Foto’s copyright © gemeente Brasschaat

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *