Nieuw fietspad tussen Bist en Prinshoeveweg in Ekeren afgewerkt

©Stad Antwerpen

EKEREN – Stad Antwerpen en district Ekeren werkten een ontbrekende schakel in de fietspaden weg, tussen de Bist en de Prinshoeveweg.  Het nieuwe fietspad is 3 meter breed en aangelegd in een bordeauxkleurige verharding. Ter hoogte van de Veltwijcklaan kwam er een verhoogd verkeersplateau in betonklinkers, om veilig te kunnen oversteken.

Dit stuk fietspad zorgt voor een verlenging van de bestaande route langs het goederenspoor van de Wilgenhoevestraat tot de Bist, tot de Prinshoeveweg. Het vormt zo een nieuwe schakel in het netwerk van Ekerse fietspaden.
 Koen Kennis, schepen voor mobiliteit: Zogenaamde ’missing links’ aanpakken is iets waar de stad veel aandacht voor heeft, om zo te komen tot logische, veilige en vlotte verbindingen voor fietsers. Sinds 2016 werkten we zo al meer dan 160 ontbrekende, onveilige of onvolledige punten weg.” 
Met dit fietspad krijgt de Ekerse fietsring meer vorm. Stad en district leggen die aan om het bijkomend gemotoriseerd verkeer als gevolg van de werken aan de Oosterweelverbinding een alternatief te bieden.
 Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Met dit prachtig, veilig en comfortabel fietspad sluiten we steeds meer onze Ekerse ‘fietsring’. De ambitie om Ekeren te voorzien van een reeks aansluitende fietspaden rondom de kern wordt zo realiteit.“ 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *