Nieuwe speeltuin in Hof De Bist toegankelijk voor alle kinderen

EKEREN – In Ekeren werd op woensdag 27 oktober de nieuwe speeltuin in Hof De Bist officieel geopend. Districtsschepen voor jeugd, Ronny Kruyniers (Vooruit) gaf de eer aan de nieuwe kinderraad om de speeltuin uit te testen. De nieuwe speeltuin en het nieuwe speelbos moet alle kinderen samenbrengen.

De oude speeltuin in Hof De Bist stond er al meer dan tien jaar en was dringend aan vervanging toe. In samenwerking met het bedrijf Krambamboul werd er een nieuwe speeltuin, met speelbos, gezet in het park. “Er is de laatste weken hard gewerkt, zeker door de groendienst. We hebben ervoor gezorgd dat de kinderen in de herfstvakantie al kunnen genieten van dit pronkstuk.”, aldus schepen, Ronny Kruyniers.

Een pronkstuk kan je de grote speeltuin zeker noemen. Het is de grootste van 18 speelterreinen in Ekeren. Samen met het speelbos, naast de speeltuin, moet dit voor alle kinderen toegankelijk zijn. “Vroeger hadden we hier verschillende speeltuinen, nu één grote. Zo kunnen alle kinderen met elkaar spelen en kunnen de ouders ze makkelijker in de gaten houden.” Binnenkort komen er ook nog speeltuigen voor mindervaliden.

De speeltuin begint in het speelbos met enkele leuke obstakels. Daarnaast zijn er speeltuigen voor elke leeftijd en er is ook een parcours over het water. “Het is geen speeltuin die je overal ziet, maar dat maakt het juist zo uniek.”, sluit Ronny af. De speeltuin heeft 273.823 euro gekost en werd volledig betaald door het district.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. NIET ok. De meeste toestellen staan in het water. We waren er op 8/5/2024. Onder de wip lag er slijk, de schuifaf eindigde met een plonsbad, …, we zijn dus weg gegaan want onze peuter van 3 kon hier niet leuk spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *