Week van de Amateurkunsten

De Essense cultuurdienst zet kunstenaars en artiesten die zich uit liefhebberij inzetten voor vaak weinig zichtbare kunstdisciplines, in de kijker tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK), die loopt van 22 april tot 1 mei.  De Week van de Amateurkunsten, afgekort de WAK, vormt jaarlijks een mooie springplank voor tal van kunstenaars. Dit jaar wordt de link gelegd naar het ‘Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk’, met de baseline ‘Ja, ik wil!’.  Zo kan je in Essen genieten van een groepstentoonstelling in GC de Oude Pastorij en een sprookjesachtige voorstelling in het parochiecentrum van Wildert.
Groepstentoonstelling Essense Kunstenaars
Naar jaarlijkse gewoonte houdt deze werkgroep van de cultuurraad weer een groepstentoonstelling. Iedereen is welkom om de prachtige kunstwerken van diverse kunstenaars gratis te komen bezichtigen in GC de Oude Pastorij. Onder de bezoekers wordt een uniek kunstwerk verloot.
Wanneer?    23, 24 en 30 april en 1 mei, steeds van 13.00 tot 17.00 uur in  GC de Oude Pastorij, Essendonk 3, 2910 Essen. Info:  rivofa@yahoo.com, 03 667 49 22
EJA brengt sprookje ‘Belle en het Beest’ tot leven
“Lang, lang, lang geleden, leefde hier ergens ver vandaan een prachtig meisje met haar vader aan de rand van het bos. Ze liet zich leiden door het saaie dorpsleven met haar alledaagse mensen en activiteiten, tot haar vader op een dag naar het andere dorp trok. Hij nam de snelste route, dwars door het donkere, griezelige bos, maar keerde nooit terug… Ongerust ging het meisje op zoek naar haar vader. Ze dwaalde uren door het bos tot ze uitgeput neerviel op de grond. Wanneer ze terug opkeek, rees er voor haar een torenhoge, zwarte, verroeste poort… Zou ze hier haar liefdevolle vader vinden?”

Zo begint één van de wellicht bekendste Disney-films aller tijden: ‘Belle & Het Beest’. Ben je benieuwd of Belle haar vader zal vinden? Wie die vreemde sprekende voorwerpen zijn? En welk groot mysterie er schuilgaat achter het geheimzinnige kasteel? Reserveer dan snel een ticket voor het mooiste sprookje van het jaar!

Wanneer?    30 april om 14.00 en 20.00 uur en 1 mei om  14.00 uur in het Parochiecentrum Wildert, Sint-Jansstraat 46, Essen  – Inkom:  6,00 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen – Info: eja@eja.be of 0479 97 92 44 om te reserveren
Meer info:  Cultuurdienst Essen, 03 670 01 41 – cultuur@essen.be


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *