Week van de Amateurkunsten in district


Ook dit jaar organiseert de socioculturele vereniging De Keyser een project in het kader van de “Week van de Amateurkunsten”. Onder de noemer “The Making Of…” stellen zes plaatselijke kunstenaars uitzonderlijk hun werkplek open voor het publiek. Op zaterdag 29 april worden bezoekers verwelkomd in het atelier van Fransien Baetens en François Vannietvelt, de werkruimten van Marleen Cloots, Christiane Dams en Nicole Gijsels en de “open tuin” van Koen Spitaels. Die tuin is ook toegankelijk op 30 april en 1 en 7 mei 2017 van 13.30 u tot 18 u.
“Tegelijk kregen we ook veel vragen van kunstenaars om op een centrale plek te kunnen exposeren tijdens de Week van de Amateurkunsten,” aldus Marc Maes van de organiserende vereniging en tevens WAK-coördinator. “Zo kwamen we op het idee om de Sint-Jan Baptistkerk te Berendrecht in te richten als tijdelijke exporuimte. De kerk wordt nog weinig gebruikt en leent zich perfect voor het doel. Op die manier kunnen ook kunstenaars zonder atelier in ons district deelnemen.” Negen kunstenaars vonden zo een plaats in de inkomhal van de statige Berendrechtse kerk: Francine Michiels, Nora Alaerts, Ivo Kockx, Ivan Ruys, Vera Theelen, Marcel Veldeman, Annie Weymans, Kamiel Behn en Albert Carpentier.
Elk van de kunstenaars van de open ateliers exposeert ook nog een kunstwerk in de kerk.
Op 29 april van 10.00 tot 16.00 u kunnen de ateliers van de kunstenaars bezocht worden – een duidelijk plannetje geeft de exacte locaties aan. Die plannetjes zijn vooraf verkrijgbaar in de Bibliotheek Viswater, het Districtshuis te Berendrecht en VC De Schelde. Op de dag zélf in de Sint-Jan Baptistkerk.
“The making of…” is een project van De Keyser fv, in samenwerking met Davidsfonds Zandvliet Berendrecht, en met de steun van het district.  Gratis inkom.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder