50 jaar caprolactam bij Lanxess in Lillo

ANTWERPEN / BERENDRECHT-ZANDVLIET-LILLO – Lanxess nv in Lillo vierde vandaag 25 april, 50 jaar productie van het caprolactamcomplex. De viering vond plaats vanaf 11 uur, aan de Scheldelaan 420 (Haven 507). Matthias Zachert voorzitter van de raad van bestuur van de groep, verwelkomde onder meer: minister Muyters en de schepenen Van Peel en Kennis. Districtsschepen Sempels vertegenwoordigde  het Polderdistrict.

De top van de groep ontvangt de gasten onder wie minister Muyters en de schepenen Van Peel en Kennis. Ook districtsschepen Sempels was present.

Caprolactam is een voorproduct voor het maken van plastic. Het caprolactamcomplex is niet alleen in volume de grootste fabriek binnen de Groep, ze maakt van Antwerpen het wereldwijde hart van de hightech-plastic business binnen Lanxess. De fabriek ging in april 1967 van start en was daarmee een pionier in de Antwerpse haven, die zou uitgroeien tot één van ’s werelds grootste chemieclusters. Ter gelegenheid van de viering kondigde Zachert aan dat Lanxess 25 miljoen in Antwerpen investeert ter bevordering van de productie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder