Warme acties met “Stabroek Winter”

Burgemeester Rik Frans en het schepencollege hangen
de eerst kaartjes in de wensboom

Onder de noemer ‘Stabroek Wintert’ wil het lokaal bestuur van de gemeente Stabroek iedereen een warme wintertijd bezorgen met verschillende warme acties. 

Wensbomen

Tine Heymans, cultuurdienst, hangt haar wenskaartje in de boom

Op 3 plaatsen in de gemeenten werden er wensbomen geplaatst. Op het grasveld voor het Ravenhof in Putte, op het Frans Oomsplein in Hoevenen en aan het gemeentehuis in Stabroek.

“Het opzet van het plaatsen van de wensbomen, ligusters,  is om zo snel mogelijk de boompjes vol linten en wensen te krijgen. Volgens het volksgeloof laten wensbomen je dromen uitkomen. Over heel de wereld vind je zo’n bomen met lintjes, brieven, geluksbrengers  ….  In deze barre coronatijd kunnen we ons wel voorstellen dat er bij velen wensen in overvloed aanwezig zijn” zegt Tine Heymans van de Cultuurdienst.

Momenteel staat de wensboom aan het standbeeld van Marten Melsen aan het gemeentehuis in Stabroek. De boom zal weldra verzet worden naast de kerststal vooraan het gemeentehuis.  Er kunnen dan ook lintjes in de aanpalende kerstbomen gehangen worden.

Jongerenwelzijn
De wachtlijsten bij psychologen in de jeugdzorg zijn een belangrijk signaal dat het niet goed gaat met het mentale welzijn van onze jongeren. Op tijd hulp zoeken is dus van belang. In de loop van de komende weken worden er deurhangers verspreid onder alle 12 tot 18 jarigen met daarin doorverwijzingsformatie naar professionele hulpverlening. Praten helpt!

Winterwandelzoektocht
Vanaf 21 december lanceert de gemeente een winterwandelzoektocht in Stabroek en Putte. Die kan je gaan ontdekken vanaf de kerstvakantie tot 21 maart 2021. Deze wandelzoektocht is ook geschikt voor kinderen. De vertrekpunten zijn aan de Sint Catharinakerk te Stabroek of aan het kasteel Ravenhof te Putte. De afstand bedraagt 12 km, dit kan je opsplitsen in 5 en 7 km. De formulieren moeten binnen gebracht worden voor 1 april 2021. Meer info vind je op www.stabroek.be/stabroekwintert – tel. 0499 80 89 11 – cultuurdienst@stabroek.be

Mysterie van de Stabroekse schoenlepel
Tijdens de kerstvakantie kan je op zoek gaan naar de schoenlepel  van mevrouw Stabvoets.  Mevrouw Stabvoets heeft hulp nodig om haar schoenlepel terug te vinden. Help jij mee zoeken? Via mail krijg je tips en opdrachten die je leiden naar de schoenlepel… Hiervoor dien je je in te schrijven via cultuurdienst@stabroek.be en ontrafel het mysterie. Er is een beloning voorzien voor de eerlijke vinder.

Laat je horen!
Op vrijdag 8 januari 2021 om 19 uur roepen wij iedereen op om buiten te gaan applaudisseren. Zo herdenken en bedanken wij iedereen in deze coronacrisis.  Om voor echte verbinding te zorgen tussen de mensen worden de inwoners van Stabroek opgeroepen om op diezelfde dag 2 mensen op te bellen die ze al lang niet meer hebben gehoord.
Een klein gebaar dat voor sommigen meer betekent dan je kan vermoeden!

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *