Wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ voorgesteld op opening toeristisch seizoen

De wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ werd voorgesteld door enkele gidsen
en schepenen van de gemeente Kapellen

KAPELLEN – Op Hemelvaartdag vindt traditiegetrouw de feestmarkt plaats in Kapellen. Tegelijkertijd wordt het startschot gegeven van het toeristisch seizoen in Kapellen.

Het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen opende op donderdag 18 mei, de deuren en stelde een overzicht voor van het toeristisch aanbod van de gemeente Kapellen en omstreken. Schepen voor toerisme, Luc Janssens maakte van deze gelegenheid gebruik om de gloednieuwe wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ voor te stellen.

In het  boekje ‘Op trot in Kapellen”, vind je geen uitgestippelde route. Het brengt verrassende verhalen achter uiteenlopende wandelingen, die je met een gids kan ontdekken. Ga je graag op stap met je familie, vrienden of vereniging? En hou je van spannende, smeuïge, leuke of soms lugubere verhaaltjes onderweg?  Dan is het boekje ‘Op trot in Kapellen’ zeker een aanrader om dit samen met een gids te beleven.

“De gemeente Kapellen heeft een 12-tal gidsen die je mee op verkenning nemen doorheen Kapellen. Deze gidsen liggen mee aan de basis van het boekje ‘Op trot in Kapellen’. Ik ben hen daar ook zeer dankbaar voor”:  zegt schepen Janssens. “Daarnaast hebben we nog15 gidsen die zich speciaal inzetten voor het loopgravenpad in het Mastenbos”.  

Kapellen telt ook 9 wandelpaden die op eigen initiatief kunnen bewandeld worden. Elk pad heeft zijn eigen brochure en acht zijn bewegwijzerd. De brochures kan je per stuk aankopen aan 0,50 euro/stuk of in een handig pakketje van negen voor 3 euro in het vrijetijdsloket. Je kan ze ook gratis downloaden op www.kapellen.be

“Op trot in Kapellen “ is gratis te verkrijgen aan het vrijetijdsloket, Bruggeske 1, te Kapellen en ook op verschillende toeristische diensten in Kapellen en omliggende gemeenten.

Praktisch

Een gegidste wandeling duurt 1,5 tot 2 uur. Voor een groep van maximum 20 personen, bedraagt het tarief 75 euro. Voor een bezoek aan de Smoldersklok betaal je 50 euro.

Voor meer informatie kan je terecht in het vrijetijdsloket, Bruggeske – tel. 03 670 29 91 of via uit@kapellen.be – www.kapellen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *