Kalmthoutse kunstenaar Jorg Van Daele curator voor het ‘empower her art festival’

Jorg Van Daele met enkele kunstenaars

KALMTHOUT/EGYPTE – Het  wondermooie Nationaal Museum van Egyptische Beschaving organiseert Empower Her Art Forum De eerste editie van Artoday’s Empower Her Art Forum wordt gehouden in het Nationaal Museum van Egyptische Beschaving van 20 tot 24 mei 2023,  met meer dan 100 vrouwelijke kunstenaars uit  34 landen.
Kalmthoutse kunstenaar Jorg Van Daele werd als curator voor het empower her art festival aangesteld.

Het evenement wordt onderschreven door de ministeries van Cultuur, Sociale Solidariteit en Milieu, samen met de National Council for Women en Egyptian Tourism Promotion Board, evenals een aantal lokale en internationale instanties en organisaties. De eregasten voor het Forum zijn de wereldwijde kunstenaar Camille Claudel en de Egyptische schilder Zeinab Al Sageny.

De oprichter van Empower Her Art Forum, Shereen Badr, benadrukte dat het doel van het Forum dit jaar is om Egyptische professionele vrouwelijke kunstenaars sterker te maken door middel van workshops en seminars die zullen plaatsvinden in het National Museum of Egyptian Civilization, dat is geselecteerd als de toegangspoort van de Forum terwijl het erop wijst dat de Egyptische beschaving door de eeuwen heen grote steun heeft getoond voor vrouwenkwesties.

Badr kondigde ook de lancering aan van een elektronisch platform genaamd Arestial, bedoeld om de stemmen van vrouwen te versterken en veilige ruimtes te creëren voor het uitwisselen van meningen en gedeelde visies. Het platform zal ook vrouwen met een handicap ondersteunen bij het bereiken van sociale inclusie en gendergelijkheid, evenals zelfontplooiing op het werk, gelijke economische rechten bevorderen en vrouwelijke vluchtelingen en ontheemde vrouwen ondersteunen. Het stelt vrouwelijke kunstenaars ook in staat om vaardigheden op instapniveau verder te ontwikkelen om hun professionele doelen te bereiken door middel van tentoonstellingspresentaties, workshops en seminars.

Empowerment van vrouwen door middel van kunst is een van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en een pijler van de nationale strategie voor empowerment van Egyptische vrouwen, die streeft naar het uitbannen van alle vormen van geweld tegen vrouwen en het bevorderen van sociale bescherming.

De eerste missie van het Empower Her Art Forum is om bewustwording te creëren over het uitbannen van schadelijke praktijken tegen vrouwen en het empoweren van vrouwen.

“Ik ben enorm blij dat ik 15 artiesten uit 15 landen als curator mag deelnemen aan dit voor Egypte en voor vele plekken in de wereld een enorm belangrijk item”, aldus Jorg .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *