Tentoonstelling 100 jaar Boerenbond/Landelijke Gilde Kapellen

Een overzichtstentoonstelling toont de evolutie van het leven op het platteland in onze streek

KAPELLEN – Ter gelegenheid van de viering van het 100-jarig bestaan van ‘Boerenbond/Landelijke Gilde Kapellen’ stelde de vereniging in het najaar 2022 een overzicht samen van de activiteiten van onze vereniging en van de evolutie van de landbouw en verwerkingsindustrie in onze omgeving.

Op voorstel van het gemeentebestuur van Kapellen, met dank aan mevrouw An Stokmans, de schepen van cultuur, kreeg De Landelijke Gilde de gelegenheid om nu een aantal foto’s en documenten i.v.m. de geschiedenis van de landbouw te tonen aan een breder publiek tijdens een overzichtstentoonstelling in hoeve Van Paesschen. Te bezoeken tot en met 26 mei, op afspraak.

Het doel van de tentoonstelling is om scholen, (8 tot 13 jarigen) jeugdbewegingen, geïnteresseerde bewoners van Kapellen en omstreken aan de hand van foto’s te informeren over de vrij recente geschiedenis en de evolutie van het leven op het platteland in onze streek, voeder- en voedselwinning en de plaatselijke verwerking van de landbouwproducten.

Bezoek in groep (maximum 25-tal personen) kan gereserveerd worden via de gemeente Kapellen bij de dienst Toerisme via 03 670 29 91 of uit@kapellen.be

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *