Vuurwerkverbod in Essen, Kalmthout en Wuustwezel

©gemeente Kalmthout

In Essen, Kalmthout en Wuustwezel geldt een algemeen verbod op vuurwerk. De enige uitzondering hierop is het vuurwerk bij openbare evenementen. Let op: dit kan enkel na toelating van de burgemeester.

Elke vorm van vuurwerk is tijdens het jaar en tijdens oudejaarsnacht verboden, tenzij bij openbare evenementen en na expliciete toestemming van het gemeentebestuur.

Vuurwerk bij een openbaar evenement
Bij de organisatie van een openbaar evenement kan je een afwijking op het verbod aanvragen. De burgemeester kan dan vooraf schriftelijke toestemming verlenen om op een bepaalde plaats en op een bepaald tijdstip vuurwerk af te steken.

Tijdens oudjaar kan er alleen vuurwerk worden afgestoken bij een openbaar evenement van 31 december 23.59 uur tot 1 januari 00.30 uur.

Aanvragen voor vuurwerk tijdens oudjaar moeten de gemeentes bereiken voor 20 december. Daarna worden geen aanvragen meer behandeld.

Wensballonnen verboden
Steeds vaker vliegen er tijdens feestelijkheden wensballonnen door de lucht. De vlam in de papieren lantaarn doet de ballon stijgen, maar kan zo mogelijk brand veroorzaken en het luchtverkeer verstoren. Daarom is er in Kalmthout ook een verbod op het oplaten van wensballonnen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *