Vrijwilligers voor ondersteuning Digibanken gezocht

©gemeente Stabroek

STABROEK /HOEVENEN – De digitale trein gaat snel en wacht zelden. Dit feit zorgt ervoor dat een grote groep mensen op digitaal vlak helaas niet of onvoldoende mee is.

Sinds kort is de gemeente Stabroek net om die reden in het project van ‘Digibank Vlaanderen’ gestapt. Digibanken zijn locaties in Vlaanderen waar mensen terecht kunnen voor digitale hulp. Vaak bestaat een digibank uit meerdere digipunten. Het project ondersteunt en verbindt verschillende initiatieven rond e-inclusie om meer mensen de weg te laten vinden naar reeds bestaande en/of nieuwe initiatieven. Digibanken zijn bedoeld voor iedereen met speciale aandacht voor mensen die, om wat voor reden dan ook, de digitale trein gemist hebben.

Digitaal vragenuurtje

De eigen bibliotheek biedt al jarenlang succesvolle, laagdrempelige digitale cursussen aan met een groot en gevarieerd aanbod. Daarnaast wordt er sinds kort ook weer een digitaal vragenuurtje georganiseerd onze Stabroekse hoofdbib. Elke eerste dinsdag van de maand kan je hier tussen 15u00 en 16u00 (gratis en zonder afspraak) terecht voor vragen over je smartphone, tablet of laptop, of voor hulp bij de installatie van apps of bepaalde programma’s. Een enthousiast team van vrijwilligers staat paraat en doet telkens haar best om op jouw digitale vragen te antwoorden. Moest het gestelde probleem te uitgebreid of te verregaand zijn, werken deze vrijwilligers ook oriënterend en verwijzen ze je door naar de juiste diensten.

Nieuwe vrijwilligers

Om het aanbod van onze bib bij zowel de vormingen als de digitale hulpmomenten te kunnen uitbreiden, zijn wij op zoek naar een paar nieuwe vrijwilligers om ons reeds heel actief vrijwilligersteam te versterken. Ben jij minstens 18 jaar, sociaal geëngageerd, heb je ruim voldoende digitale kennis, en help jij graag mensen verder? Kan je vlot werken met een smartphone, tablet en laptop? Ben je daarnaast een teamspeler en leergierig ingesteld? Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou om van Stabroek en Hoevenen nog actievere digipunten te kunnen maken!

Herken je jezelf in bovenstaande omschrijving en heb je interesse om ons digitaal vrijwilligersteam te vervoegen? Bekijk dan zeker onze vacature. Voor meer info neem je contact op met een van de medewerkers bij Digibank door te mailen naar digibank@selab.be.

Voor de lessenreeksen die bibliotheek Stabroek trimestrieel organiseert, kan je steeds terecht op de bibwebsite of bel je naar onze hoofdbib op het nummer 03 568 04 36.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *