Gemeente Kalmthout legt grootste bufferbekken aan achter OCMW-gebouw

Het bufferbekken komt achter het OCMW-gebouw ©gemeente Kalmthout


KALMTHOUT – De voorbije jaren kregen heel wat steden en gemeentes te maken met intense klimaatbuien en wateroverlast. Een hemelwater- en droogteplan met concrete acties moet daar in Kalmthout een antwoord op bieden.
“Door nog meer water te bufferen kunnen we de overlast tegengaan. Daarom kochten we een weiland van 1 hectare aan achter het OCMW-gebouw”, zegt burgemeester Lukas Jacobs.
“Op dat weiland wordt vanaf 8 augustus een bufferbekken gegraven”, gaat Jan Oerlemans, schepen voor openbare werken, verder. “Het bekken heeft tweemaal de capaciteit van het bestaande bufferbekken aan de Kijkuitstraat. Bij zware regenbuien wordt het overtollige water van de Dorpsbeek tijdelijk gebufferd in het nieuwe bekken. Dat geeft het water dan pas terug aan de waterloop als het peil daar gezakt is.”
De grondwerken starten op 8 augustus en lopen tot het einde van de zomervakantie. Zo is er geen hinder voor de school.
“De aannemer voert later dit jaar nog andere ingrepen uit op het bestaande rioleringsstelsel in de Verbiststraat en de Standaertlei. Zo kan het overtollige water bij hevige regen sneller worden afgevoerd. Dat moet de problematiek van wateroverlast in die omgeving verbeteren”, besluit burgemeester Jacobs.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *