Lotte Allemand uit Ekeren is kandidaat Miss België

Lotte Allemand © Kevin Swijsen

EKEREN – Lotte Allemand (26) is een van de kandidaten voor Miss België 2024. Nadat ze bijna overleed aan een appendicitis besloot ze om deel te nemen aan een wedstrijd waar ze al lang van droomde. In september volgt eerst nog een provinciale missverkiezing. Dan weet ze of mee mag strijden voor Miss België 2024.

Het is een druk jaar voor Lotte Allemand. Eerst verhuisde ze van Putte-Kapellen naar Ekeren en nu neemt ze deel aan de wedstrijd van haar dromen: Miss België. “Het idee is eigenlijk drie jaar geleden ontstaan”, begint Lotte haar verhaal. “Ik heb toen bijna een maand in het ziekenhuis gelegen met een appendicitis. Door een medische fout hadden ze het pas heel laat ontdekt. Mijn leven hing eigenlijk aan een zijden draadje.”

Sindsdien kijkt ze anders naar het leven. “Het is een cliché, maar ik geniet nu echt wel van de kleine dingen. Ik wil ook geen spijt van hebben van dingen die ik nooit gedaan heb.” En juist dat is de reden waarom ze aan de missverkiezing meedoet. “Ik wil alle avonturen aangaan en gezien mijn leeftijd was het de laatste keer dat ik kon deelnemen en daar wil ik geen spijt van hebben.”

Al van kleins af aan is de missverkiezing een grote droom voor Lotte. “Als kind dacht ik altijd om ooit deel te nemen aan Miss België.” Een gedachte die ze altijd meenam. “Ik was er precies nooit 100 procent klaar voor, maar met ouder te worden dacht ik wel meer dat het iets voor mij was. Ik ben ook wel echt een meisje, ik houd van mezelf op te maken en mooie kleren aan te doen. Het is wel echt iets voor mij.”

Begin juli begon ze aan het avontuur. “Met een 200-tal kandidaten voor Miss België zijn we voorgesteld op een persdag. Het was heel fijn om alle andere deelnemers te leren kennen. Dan zie je dat iedereen even hard bezig is met de wedstrijd. Iedereen maakt evenveel kans.”

Miss Antwerpen
Maar voor ze strijden voor Miss België is er eerst nog de provinciale missverkiezing. “Die repetities beginnen binnenkort”, vertelt Lotte. “We krijgen dansles, want we moeten tijdens de show een dansperformance uitvoeren. En we krijgen ook les over hoe we mooi moeten wandelen op het podium.” Een drukke agenda, dus. “Ja, het zijn veel repetities. Daarnaast moeten we ook met onze sponsors bezig zijn en krijgen we ook een make-up workshop.”

Op 16 september vindt de Miss Antwerpen plaats. “De vijf beste kandidaten mogen deelnemen aan Miss België. Daarnaast deelt de jury ook meerdere wildcards uit aan deelnemers uit alle provincies. Van de 200 deelnemers blijven er maximaal 80 over en dan is er nog eens een selectie waarvan de helft overblijft om deel te nemen aan Miss België.” Of ze doorgaat naar de felbegeerde wedstrijd, weten we in oktober.

Al is een deelname ook al een mooie ervaring, vindt Lotte. “Ik wil door deze wedstrijd zelfzekerder worden. Ik moet echt uit mijn comfortzone trekken om ook stemmen te verzamelen, dat vind ik wel fijn. Daarnaast hoop ik ook dat ik het influencersleven kan intrekken na deze ervaring.”

Actrice
Naast de missverkiezing heeft Lotte nog een druk leven. Ze werkt bij het familiebedrijf Aertssen in Stabroek, die Lotte sponsoren voor deze wedstrijd, en ze maakt ook werk van haar andere droom: acteren. “Ik ben binnenkort te zien in het derde seizoen van de Noorse reeks, State of Happiness, op Streamz”, vertelt ze trots. “Al is het wel een kleine figurantenrol.” En hoe komt Lotte bij een Noorse reeks uit? “Wel, de serie is in Antwerpen gefilmd. Maar het was toch lastig. Ik speel de dochter van het hoofdpersonage, maar ik versta niets van wat ze zeggen. Alles is in het Noors.”

En hoewel ze haar medeacteurs niet verstaat, vindt ze het wel fantastisch om een beetje van het acteursleven te proeven. “Het is altijd een droom geweest om actrice te worden. Als klein meisje speelde ik vaak toneeltje en sinds 2 à 3 jaar geleden ben ik begonnen als figurante. Ik vind het heel plezant en ik wil ook meer acteerlessen gaan volgen.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *