Vooruitblik 2 projecten Wegen en Verkeer

Herinrichting N70 Beveren
Op 18 januari starten in Beveren ingrijpende werken op de Grote Baan en Vesten (N70). Het doorgaande verkeer tussen Sint-Niklaas en Antwerpen zal tijdens de volledige duur van de werken omgeleid worden via de E17 en E34. In de werfzone geldt vanaf 18 januari éénrichtsverkeer naar Beveren.
Fietsers kunnen wel in beide richtingen passeren via een afgeschermde fiets- en voetgangerscoridor of zij kunnen gebruik maken van alternatieve fietsroutes langs de achterliggende straten.
Info: www.wegenenverkeer.be/beveren

Vernieuwing Scheldelaan ter hoogte van complex Lillo
Volgend jaar zal het Agentschap Wegen en Verkeer grondige onderhoudswerken uitvoeren op de Scheldelaan (N101). Ter hoogte van complex 12 Lillo vernieuwt AWV de rijweg en renoveert de bruggen over de R2. Ook het wegdek in de richting van Antwerpen, van complex Lillo tot net voor de Boudewijn- en Van Cauwelaertsluis, krijgt een opknapbeurt. In de andere rijrichting vernieuwt AWV het fietspad tussen Covestro en complex Lillo. Tot slot zal ook het wegdek ter hoogte van de Berendrecht- en Zandvlietsluis aangepakt worden.
De werken starten naar verwachting in april 2021 en duren in totaal ongeveer 7 maanden.
Info: www.wegenenverkeer.be/scheldelaan.

Overzicht: deze projecten zijn nog in 2021 gepland
Meer informatie en een overzicht van de geplande projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in de Antwerpse havenregio is steeds terug te vinden op onze website: www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

Naast het Agentschap Wegen en Verkeer zijn er ook andere partijen die werken plannen in de haven in 2021, zoals Lantis en Elia. Al deze werken worden uiteraard zo goed mogelijk op elkaar afgestemd tijdens het periodiek impactmanagement overleg. Een uitgebreid overzicht van alle wegenwerken in de Antwerpse haven kan je terugvinden op deze webpagina van het Havenbedrijf Antwerpen.

Raadpleeg zeker ook geregeld het platform Slim naar Antwerpen voor alle bereikbaarheidsinformatie over werken in de Antwerpse regio.
De meest actuele informatie over de geplande projecten van het Agentschap Wegen en Verkeer in de Antwerpse havenregio is steeds terug te vinden op de website: www.wegenenverkeer.be/antwerpen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *