Afvalophaling principes wijzigen

STABROEK/PUTTE/HOEVENEN – Vanaf januari veranderen de ophaalrondes van Igean en dus ook de dagen dat je het afval buiten zet. De voornaamste wijziging aan de ophaalkalender is dat er nieuwe ophaalrondes zijn. “Om ervoor te zorgen dat de dienstverlening vlot en kostenefficiënt wordt uitgevoerd was een aanpassing noodzakelijk”, aldus Igean.

Wat verandert er nu?
Tot nu waren er 4 verschillende ophaalzones – of dagen voor de wekelijkse huis-aan-huis ophaling van GFT+ en huisvuil. Dat worden er vanaf 1 januari 2021 nog maar 1 voor elke fractie:
-De huidige ophaling van GFT+ (samen met de PMD-zak) zal voortaan gebeuren op vrijdag.
-De huidige ophaling van huisvuil zal voortaan gebeuren op donderdag.

Dus samengevat wordt dit voor heel de gemeente telkens 1 dag in plaats van 4. De ophaling op afroep (grof vuil, snoeihout, …) verandert niet.

Papier & karton
Bovendien valt ook de ophaling van papier en karton op een nieuwe vaste dag, nl. maandag, maar ook de frequentie wordt anders. Dat komt omdat Igean overgaat van een maandelijkse naar een vierwekelijkse ophaling en dus jaarlijks geen 12, maar 13 keer papier en karton komt ophalen. Dit merk je in november.

Herinnering nodig?
Als je al jaren gewoon bent om op bepaalde dagen huisvuil, gft of pmd buiten te zetten, wordt het dus even wennen. Als je niet voor ‘verrassingen’ wil staan, kan je de Recycle!-app op je smartphone of tablet installeren. Die app stuurt je de avond vóór de ophaling een herinneringsbericht.

Geen afvalkalender gekregen?
Dan kan je er deze downloaden op de website. Wil je toch graag een papieren exemplaar van de ophaalkalender in huis en heb je er nog geen dan neem je contact met de milieudienst.  
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder