Vooruit en Groen Kapellen trekken apart naar verkiezingen

Walter Van Assche (Voorzitter Groen Kapellen) en Jussi Pohl (Voorzitter Vooruit Kapellen)

KAPELLEN – De partijen Vooruit en Groen Kapellen hebben gezamenlijk beslist om ieder apart naar de verkiezingen 2024 te gaan. Beide partijen zullen opkomen met een eigen lijst. Na 2 legislaturen een kartel gevormd te hebben vonden beide partijbesturen geen meerderheid meer om in kartel naar de volgende verkiezingen te gaan. Zowel Vooruit als Groen willen benadrukken dat er altijd open overleg is geweest om al dan niet verder als kartel te gaan.

J “We zijn niet over 1 nacht ijs gegaan maar we denken dat we met een eigen project een positief verhaal kunnen brengen en Kapellen nog beter een leefbaarder kunnen maken. De meerderheid van ons partijbestuur heeft met een grote meerderheid gestemd om ons als Vooruit Kapellen aan de Kapelse kiezer te presenteren. We kijken tevreden terug op de afgelopen 12 jaar en we danken de partij Groen voor de prettige en constructieve samenwerking. 

Vooruit heeft een duidelijke visie voor de toekomst van Kapellen, gebaseerd op sociale rechtvaardigheid, ondersteuning van het verenigingsleven en duurzame accenten. “Door zelfstandig naar de verkiezingen te gaan, kunnen we deze waarden nog sterker benadrukken en ons richten op de zaken die voor ons en onze kiezers het belangrijkst zijn”, aldus Jussi.

Walter Van Assche (Voorzitter Groen Kapellen) : “Onze samenwerking met Vooruit sinds 2012 was nuttig en verrijkend, maar ook in onze partij wensen we wat meer nadruk te leggen op onze groene waarden : natuurbehoud, milieu en duurzaamheid en een veiligere mobiliteit voor Kapellen. Met Vooruit behouden we wel een gedeelde doelstelling naar meer sociale woningen en meer aandacht voor diegenen die het wat moeilijker hebben in onze gemeente.”  

Hoewel Vooruit en Groen in het verleden succesvol hebben samengewerkt in de Kapelse gemeenteraad onderstrepen beide partijen dat dit besluit geen verandering in hun algemene samenwerking betekent. Ze zullen blijven samenwerken op basis van gedeelde waarden en prioriteiten, en zullen openstaan voor samenwerking in de toekomst voor bepaalde dossiers. De komende maanden zullen Vooruit en Groen hun respectieve visies en plannen voor Kapellen presenteren aan hun leden en de Kapelse kiezer.

                         

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *