Vliegveldje Hoevenen verwelkomt tientallen vliegtuigen tijdens Pancake Fly-In

organisator Eddy De Wolf


HOEVENEN – Vliegclub Hoevenen (EBHN) houdt zondag 28 mei opnieuw een Pancake Fly-In. De club verwacht dan tientallen vliegtuigen, die een tussenlanding maken in Hoevenen. Bezoekers kunnen kennis maken met al die vliegtuigen, de piloten en hun copiloten worden getrakteerd op een pannenkoek.
Eddy De Wolf en Marin Vermeulen van de vliegclub zetten hun schouders onder dit initiatief. “We verwachten zondag enkele tientallen vliegtuigen uit heel het land en uit de buurlanden. Tijdens de vorige editie van voor corona nog, die toen samen viel met de Vlaamse Luchtvaartdag, kregen we bezoek van piloten uit Frankrijk, Nederland en Duitsland. Dit jaar hopen we alvast even goed te doen. Elke piloot die in Hoevenen landt, wordt verwelkomd op een pannenkoek. Daarom spreekt onze affiche ook van een ‘Pancake fly-in’. Ons hoofddoel is om zoveel mogelijk piloten tot in Hoevenen te krijgen”, aldus Eddy De Wolf.
“Maar we willen van deze gelegenheid gebruik maken om zondag ook het vliegveld open te stellen voor het grote publiek. Dat kan dan van dichtbij kennis maken met al die verschillende soorten vliegtuigen, vliegtuigjes, ulm’s en gyrocopters. Omwille van de veiligheid zorgen onze vrijwilligers ervoor dat bezoekers veilig tussen alle vliegtuigen worden geloodst”, legt De Wolf uit.
“De weersvooruitzichten beloven veel goeds en volgens de buienradar wordt het een droge 28 mei. Regen en nevel kunnen we inderdaad missen. Al de piloten die van plan zijn naar Hoevenen komen, vliegen op zicht. Aan boord zijn geen instrumenten die hen bij slecht zicht veilig naar de grond begeleiden. Wanneer de wolken te laag hangen en de zichtbaarheid minder is dan drieduizend meter vliegen we niet”, geeft Eddy De Wolf nog mee.
Wie zondag op het vliegveld van Hoevenen een kijkje wil komen nemen, kan dat vanaf 10u tot zonsondergang. Info :www.ebhn.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder