Eco-Tuindagen Velt-tuin ‘De Heuvels’ in Stabroek

STABROEK – Velt-tuin ‘De Heuvels’, van 1 ha kent vele ecologische aspecten en je kan hem op 3 en 4 juni 2023 komen bezoeken.


Je vindt er 25 percelen waar onze leden diverse biologische groenten en fruitsoorten kweken. Ontdek onze stand met biologische planten en kruiden. Kom een kijkje nemen in onze mooie en lekkere kruidentuin en onze bloementuin.
Bewonder onze boomgaard met tientallen verschillende soorten appelen. Er is een grote bedrijvigheid in de tuin: onze imkers vertellen je graag alles over de bijen. Ga op zoek naar de nestjes van de solitaire bijen in ons viersterren-bijenhotel en speur naar waterinsecten in de kikkerpoel.
Ook de compostmeesters zullen aanwezig zijn. Zij beantwoorden al jullie compost-vragen.In onze boekenstand vind je vele interessante publicaties van Velt. Je kan ook altijd onze tuiniers aanspreken voor meer informatie over onze tuin.
Geniet op ons groen terras van een biobier,-wijn, of andere verfrissende drankjes. Proef van diverse hapjes en lekkernijen bereid door onze Velt-leden.
Speciaal voor de kinderen is er een boeiende fotozoektochten, zij kunnen zoeken naar de kabouterhuisjes. Op zondag kunnen zij zich ook laten schminken.

Openingsuren: zaterdag 3 juni van 13 00 tot 17 00 uur en zondag 4 juni van 10 00 tot 17 00 uur.
De samentuin bevindt zich in Stabroek waar de Frans Hotagstraat overgaat in de straat Heuvels. De tuin ligt tussen fietsknooppunten 85 en 79. De tuin is toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Er is parkeergelegenheid.
Info: Dirk Platteau –0475 89 05 07 –marodi@telenet.be; Erik Jongenelen -0477 99 07 69 -erik.jongenelen@telenet.be – https://velt.nu/ecotuindagen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *