Lowieke gevierd bij Berendrecht Sport

Lowieke Van der Jonckheyd (73) werd bij Berendrecht Sport in de bloemetjes gezet. De voetbalclub die hem zo nauw aan het hart ligt en waar hij meer dan 30 jaar de eerste ploeg heeft bijgestaan.
Lowieke stond als 16 jarige in het eerste elftal van Loenhout. Op  1 juli 1974 verhuisde hij naar Berendrecht en sloot zich als speler aan bij KFC Berendrecht. Op 13 april 1981 werd hij bestuurslid.
Lowieke gaat op een welverdiend pensioen en dat kon de club niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Fré Crynen nam het woord in naam van de voorzitter Mon Bril, die om gezondheidsredenen er niet kon bij zijn.


Eerst werden de supporters bedankt voor hun trouwe steun in het voorbije seizoen. Daarna werd Lowieke naar voren geroepen. “Als vervanger van wijlen voorzitter Louis de Langh als afgevaardigde van de eerste ploeg heeft Lowieke meer dan 30 jaar deze job gedaan met volle inzet en goesting”, zegt Fré. “Wat je als afgevaardigde voor de eerste ploeg van Berendrecht Sport hebt betekend, daar kunnen wij nog veel van leren.
Je deed alles voor de spelers, hun kleding netjes op nummer hangen, de verbandkoffer in orde maken, regenjassen (indien nodig) voorzien … Je was nooit te laat op de afspraak, thuis in Berendrecht of op verplaatsing. Je had een goede band met de scheidsrechters en met de afgevaardigden van onze tegenspelers. Het zal pas het volgend seizoen zijn dat onze spelers en staf zullen beseffen wat je de voorbije jaren voor hen allemaal hebt gedaan”.
“Je zal Lowieke ongetwijfeld nog dikwijls op Berendrecht Sport tegen komen, maar geniet van uw welverdiend pensioen als délégué”, besluit Fré.

Op de viering waren enkel oud spelers aanwezig die Lowieke speciaal wilden bedanken.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *