VK Geel – Zwart 89 speelt gelijk tegen FC Sifra 1

GZ89 tegen de 2de in de rangschikking nl. Sifra 1, het voorspelde op 19 november een moeilijke wedstrijd. Niet in het minst daar GZ89 met een groot aantal gekwetsten en zieke zat. Tel daar ook nog 2 personen bij die moesten werken en U begrijpt dat het moeilijk was om een sterke veldbezetting op de been te krijgen. Toch was dit niet te zien op het veld, de wedstrijd ging goed op en neer tot balverlies ( 10de min. ) in het middenveld de weg naar doel open legde voor de bezoekers. De keeper kon niet anders doen dan een fout maken met een strafschop tot gevolg. Gelukkig voor GZ89 werd de bal naast het doel geschoten. De aanval van GZ89 die daarop volgde werd ook foutief afgestopt en dit op de hoek van de grote backlijn. Verkuyl demonstreerde zijn traptechniek en krulde de bal mooi onder de deklat binnen met de 1-0 als gevolg. In de 17de min. nog een grote kans voor de bezoekers maar de bal raakte de kruising. 2 min. later kregen de bezoekers hun tweede strafschop toegekend voor een, voor GZ89 althans, onbekende rede. In ieder geval werd deze licht toegekend. Uiteraard kan men niet blijven missen, maar toch had deze afgekeurd kunnen worden daar menig speler van Sifra met de strafschopnemer meeliepen in de grote rechthoek wat echt niet volgens de regels, en hij ging tegen de netten en dus de 1-1 stond op het bord. GZ89 liet het niet aan zijn hart komen en bleef met veel ijver voetballen en dit werd beloond met een 2de doelpunt in de 24ste min. Maher plaatste de bal over links mooi over de verdediging en Frijters Sander tipte de bal over de keeper. Toch ging de bal pas over de lijn nadat een verdediger een poging deed om het tij nog te keren. Voor Frijters was dit zijn 1ste wedstrijd voor GZ89 en dan direct kunnen scoren zal wel een prettig gevoel hebben gegeven. 2-1 was tevens de ruststand.
Na de pauze met een verplichte wissel van Frijters ( voelde zich niet goed ) had GZ89 het moeilijker, de bezoekers eiste het merendeel van het spel op maar voor doel hadden zij het moeilijker. Na een 2de keer geel diende dan nog Braspennincx Johan het veld te verlaten dus het zag er niet zo goed uit voor GZ89. Maar geen nood, in de 15de min. zag de scheids weer een fase waarbij hij het nodig achtte om een 3de  strafschop voor Sifra te blazen en ook deze werd niet gemist. 2-2 de stand. Bij deze fase kreeg een speler van Sifra ook rood onder de neus geduwd daar hij zich revancheerde na de strafschopfout. GZ89 kreeg het moeilijker en moeilijker om de bal in bezit te houden wat veel overmacht voor de bezoekers opleverde maar geen echt gevaar voor doel opbracht. Het eindsignaal was dan ook een bevrijding voor GZ89 dat tevreden was met het behaalde punt. Jammer dat er 3 penalty’s nodig waren om Sifra ook met een punt naar huis te sturen.

Volgende week, 26 november speelt GZ89 op FC Pedro op den Horendonk te Essen. Aanvang wedstrijd is 15uur. Allen op post.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *