Een haarspeld in het Kruitmagazijn te Lillo en bij Blidscap in Zandvliet

In het Kruitmagazijn te Lillo, dat omgeschapen werd tot toneelzaaltje, voerden de ‘Genooten van den Laesten Stuyver’ onder leiding van Kris Dockx het stuk ‘Eén haarspeld’ op. Dit gaat over oudstrijder en invalide Florimond Hendrickx die in 1889 te Oosterweel, de ramp van Corvilain beleefde. In het Polderdorp ontplofte toen een enorme hoeveelheid munitie met tal van doden en gewonden tot gevolg.

Een valiesje en een plastiek zak
Kris Dockx ontrafelde de hallucinante geschiedenis nadat hij kennis gemaakt had met een bejaard familielid van Florimond Hendrickx. Bij haar overlijden liet zij hem een valiesje na en een plastiek zak met enkele voorwerpen, documenten en een kunsthand.
Waar komen die vandaan? En wat met een haarspeld? En met een doodsbrief waarop geen enkel familielid staat?

Kris Dockx in vorm als verteller en toneelspeler

 Kris en zijn genooten, brengen de vreemde geschiedenis in verhalen, zang, muziek en marionettenspel. Het Kruitmagazijn liep barstensvol. Terecht want het was de moeite waard. Wie dit stukje historisch en Polders toneel heeft gemist kan het op 27 november nog beleven in Zandvliet. Om 11 uur wordt het opgevoerd bij Blidscap. Toegang 10 euro. Reservatie via eenhaarspeld@gmail.com.   

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *