Damiaanactie: voorstelling campagnefilm: Congolese realiteit met dokter Matthieu Kiwele

Donderdag24 november  stellen we de nieuwe campagnefilm voor, die dit jaar over MOBA in Oost-Congo gaat, prachtig gelegen aan het Tanganykameer, maar ook ex-oorlogsgebied. Een tiental jaar geleden was hier zowat alles kapot, maar sinds 2002 wordt met hulp van UNHCR gewerkt aan de heropbouw en de terugkeer van duizenden vluchtelingen uit Zambia en Tanzania. Nu al wonen weer ca. 60.000 mensen in dit vroegere Boudewijnstad.
Damiaanactie runt in het grote hospitaal het paviljoen voor lepra en tbc. In juni hebben we met 8 bouwkampers het nabije gehandicaptencentrum TALITHA QUM (= sta op en wandel) beginnen renoveren om geopereerde mensen (klauwhand – dropvoet als gevolg van lepra) te laten revalideren en ook de mensen met de ziekte van POTT (tbc in wervelkolom) terug te leren bewegen na 6 maanden immobilisering in plaaster (schrijnend).
Het is vooral daar dat de film gedraaid is. De voor het centrum verantwoordelijke chirurg Dr. Matthieu Kiwele zal zelf zijn werk komen voorstellen.

Zelf beleefd, zelf gebouwd, zelf opvolgend … wij zijn ervan overtuigd dat het een boeiende avond zal worden, recht uit het hart, vooral recht uit de (al te) rauwe Congolese realiteit met het getuigenis van een hoofdspeler van ter plekke, dokter Matthieu: donderdag 24 november om 20 uur in de zaal Molenhoek aan de Binnenpad in Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *