Vervallen Weeltjeshoeve te koop

Willem van Alsenoy (N-VA) bij de vervallen hoeve

Zandvliet –  De historische Weeltjeshoeve op de Zandvlietse Hoek staat te koop. De hoeve van boer en dijkgraaf wijlen Frans Heylaerts, wordt verkocht met als melding “Te koop vervallen hoeve”, Antwerpse baan te Zandvliet. Opp. 11329 m²- Instelprijs: 150.000 euro.  Al decennia lang staat de hoeve te verkommeren. Het is voor velen een verrassing dat de hoeve nu plots te koop staat. Ook raadslid Willem Van Alsenoy (N-VA) wist het niet.

Door het Algemeen Polders Verbond werd in 2015 een ultiem alarm geslagen voor de Weeltjeshoeve op de Zandvlietse Hoek. Districtsraadslid Willem van Alsenoy (N-VA), die vlakbij woont, vroeg in 2010 aan zijn partijgenoot minister Geert Bourgeois om de hoeve te restaureren. De minister gaf toen aan dat de hoeve niet kon gerestaureerd worden, vermits zij niet beschermd was. “Door de vele verbouwingen aan de hoeve kon het toen niet opgenomen worden in het erfgoed”, aldus Willem. “Destijds lanceerde ik het voorstel om naast de hoeve een recyclagepark aan te leggen. De hoeve zou dan kunnen dienen voor het personeel van het park”.

De Weeltjeshoeve is, na de onteigening voor het afgewezen Duwvaartkanaal, eigendom van het Vlaamse Gewest. Ondertussen is de hoeve opgenomen in het inventaris van het bouwkundig erfgoed, maar is niet beschermd.

Lees ook onderstaande artikels over de teloorgang van de Weeltjeshoeve

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.