Verkeerstoestanden op Leugenberg worden aangepakt

Het zebrapad op het kruispunt aan de Leugenberg in Hoevenen, waar de 16-jarige Sophie Van de Heijning dodelijk is aangereden, werd enkele dagen voor haar begrafenis herschilderd. Te laat want over de toestand van de markeringen en signalisatie op de Antwerpse Steenweg, was al geruime tijd grote ergernis.   

Thans heeft minister Crevits beloofd snel werk te maken  van de veiligheid op deze regelrechte dodenbaan.

Grondige aanpak
Dat gebeurde nadat Philippe Henquet, voorzitter van Jong  CD&V Ekeren een petitie startte waarin de toestand van de weg wordt aangeklaagd. Hij zegt de indruk te hebben dat, nu Sophie verontgelukt is, eindelijk de wil bestaat om hier iets aan te doen. Ook burgemeester Alida De Bie van Stabroek vraagt om een spoedig ingrijpen. Zij pleit voor een grondige aanpak van de hele Leugenberg. Van de minister kreeg zij de toezegging dat alle markeringen en zebrapaden van de Antwerpsesteenweg en de Leugenberg half maart zullen herschilderd worden. Het zebrapad op het kruispunt met de Plasstraat zou bovendien verlicht worden.

Intussen raakte dinsdag bekend dat het kruispunt van de Leugenberg en het Klein Heiken nog dit voorjaar heringericht wordt. Vooral de veiligheid voor fietsers wordt hier gevoelig verhoogd. De kleine voorsorteerstrook voor fietsers komende van de A12 verdwijnt. In de plaats van de strook komt een pleintje met enkele parkeerplaatsen. Automobilisten zullen een eindje verder via verkeerslichten (die verplaatst worden) rechts het Klein Heiken kunnen indraaien. ‘Het voetpad bij het benzinestation, maakt plaats voor een fietspad dat door boordstenen van de rijweg zal worden afgescheiden’, klinkt het bij het Agentschap Wegen en Verkeer. Philippe Henquet zal zijn petitie met alle vragen en pijnpunten binnenkort aan minister Crevits bezorgen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *