Ereronde voor postbode Frans

Op maandag 28 februari 2011 reed Frans Van Loon in Kalmthout zijn laatste ronde als postbode. Na 42,5 dienstjaren hangt de toegewijde facteur zijn postfiets aan de haak. Frans kreeg een onvergetelijk afscheid doordat honderden inwoners hun brievenbus met ballonnen, slingers, versjes,… versierden.
“Op deze manier met pensioen kunnen gaan, is onvoorstelbaar,” glimlachte de aangenaam verraste brievenbesteller. “Dit hoefde geenszins, maar het doet enorm deugd om te weten dat je iets betekend hebt voor je klanten. De keren dat er vandaag naar me geclaxonneerd werd, een duim de lucht inging of ik even werd binnen gevraagd, zijn haast niet meer tellen. Helaas kan ik niet op elk verzoek ingaan, want dan ben ik voor donker nog niet thuis (lacht).”
Gelukkig voor Frans krijgt hij tijdens zijn ereronde versterking om ook op zijn laatste dag alle brieven en pakketjes te bezorgen. “Zelf kreeg ik al zoveel attenties dat ze onmogelijk allemaal in mijn fietstas krijg. Hiermee geven de mensen toch duidelijk aan dat ze de postbodes erg appreciëren doordat die steeds klaar staan om iemand te helpen. Jammer genoeg krijgen de jongeren vandaag door tijdsdruk niet meer de kans om hun klanten te soigneren zoals het hoort.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *