Veiligheid kruispunten trage wegen

Kruising van het Suikervoetpad (rijbaan) met de trage weg Molenakker

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Tijdens de laatste zitting van de districtsraad vóór de vakantie, traditioneel in Lillo, werd een lijst van 18 straatnamen voor trage wegen goedgekeurd.

Eerder werden alle trage wegen in het district in kaart gebracht – een aantal daarvan hadden nog geen naam, voor andere trage wegen werd een correctie voorgesteld. De 18 namen werden onderzocht en gunstig geadviseerd door het stadsarchief.

Alvorens de namenlijst voor advies naar het stadscollege werd goedgekeurd, diende eerst nog een amendement bij het advies goedgekeurd.

“Sommige trage wegen kruisen met straten onder het Zone 30 of Zone 50 regime,” aldus raadslid Marc Maes. “Het zou nuttig zijn het gemotoriseerd verkeer dat van onze straten gebruik maakt erop te wijzen dat ze een oversteekplaats met een trage weg naderen. Het is geenszins de bedoeling om de gebruikers van trage wegen een vals gevoel van veiligheid te geven maar om mogelijke conflictkruispunten door middel van signalisatie onder de aandacht te brengen.”

Het amendement werd voorgelegd aan de raadsleden, en goedgekeurd – Vlaams Belang onthield zich.

De districtsraad adviseert dan ook om aan de conflictkruispunten van trage wegen met andere straten een signalisatie aan te brengen voor zowel de gebruikers van de trage wegen als het gemotoriseerd verkeer.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *