Veel schaatsers vinden hun weg naar Kalmthoutse Heide

Schaatsliefhebbers trokken onmiddellijk naar de Heide

KALMTHOUT – Veel schaatsers hebben hun weg gevonden naar het natuurijs op de Putse Moer in de Kalmthoutse Heide. Sinds vrijdag is het toegelaten om op de Putse Moer te schaatsen, omdat het ijs dik genoeg is. Zaterdag zou het ijs op de Vennen ook dik genoeg zijn om te mogen schaatsen.

Het was alweer twee jaar geleden dat je kon schaatsen op de Putse Moer in de Kalmthoutse Heide. Veel schaatsliefhebbers trokken dan ook onmiddellijk naar de Heide toen het nieuws bekend was dat het ijs dik genoeg is. “Het gebeurt niet meer alle jaren dat je kan schaatsen in de Kalmthoutse Heide, dus ik ben er onmiddellijk van komen genieten”, klinkt het bij de eerste schaatsers.

Natuurijs is duidelijk populairder dan de gewone schaatsbaan. “Een schaatsbaan is veel te klein voor het aantal mensen dat er altijd komen schaatsen. Hier heb je veel meer ruimte, iedereen kan schaatsen en dat maakt het gezellig.” Een collectief gebeuren, dus. “Het is gewoon superfijn om met iedereen samen te zijn en te genieten van de natuur. Het heeft iets mythisch.”

Schaatsen op natuurijs heeft iets mythisch

Voor Kalmthout lijkt het wel een traditie, al is het toch niet alle jaren mogelijk om hier te schaatsen. “Heel Kalmthout kijkt hier altijd naar uit. We moeten ervan profiteren, nu het niet alle jaren meer kan.” Het enthousiasme is groot om op het natuurijs te gaan. “Het kraakt een beetje, maar het is wel veilig. Het voelt zelfs fantastisch om over dit natuurijs te kunnen schaatsen.”

Het ijs kraakt een beetje, maar het is wel veilig

Kalmthout zal nog een heel weekend in de ban zijn van het schaatsen. Zaterdag is het ook het toegelaten om op de Vennen te mogen schaatsen. Of dat na dit weekend nog mogelijk is, wordt afwachten. Vanaf zondag zijn de vriestemperaturen voorbij en wordt het warmer.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder