Stafort krijgt Gulden Garve voor 25ste verjaardag

Griet en Tom (tweede en derde van links) kregen de Gulden Garven en een litho van het fort
in het bijzijn van enkele leden van het gemeentebestuur

STABROEK – Tom Callens en zijn vrouw Griet van Stafort hebben van de gemeente Stabroek een Gulden Garve gekregen voor hun 25ste verjaardag. Die kregen ze op een receptie, op zaterdag 17 december voor hun 25 jaar bestaan, waar burgemeester Rik Frans (N-VA) en deputé Luk Lemmens van provincie Antwerpen het woord namen.

Tom en Griet krijgen een Gulden Garve van de gemeente Stabroek voor hun jarenlange inzet voor de gemeente als toeristische trekpleister. In het Stafort waren een vijftigtal mensen samengekomen voor de viering van 25 jaar Stafort. Daar namen enkele sprekers het woord om Tom en Griet te feliciteren met de verjaardag van hun outdoor bedrijf.

Een vijftigtal mensen kwam samen in de Zimmermanzaal om de viering van 25 jaar Stafort mee te maken

Onder die sprekers had burgemeester Rik Frans (N-VA) lovende woorden voor Tom en Griet. “Jullie zeiden me onlangs hoeveel duizenden mensen hier jaarlijks naartoe komen. Voor niemand komen zoveel mensen naar hier dan voor jullie Stafort.” De burgemeester is dan ook trots dat Stafort bij Stabroek hoort. “Jullie zijn enorm belangrijk als toeristische trekpleister. We willen jullie daarom bedanken met een Gulden Garve.” Tom en Griet zijn na Frans De Schutter en ’t Polderke de volgende die dit jaar een oorkonde krijgen.

Griet en Tom ontvingen de Gulden Garve uit handen van burgemeester Rik Frans (N-VA), schepen Veerle Nonneman, schepen van toerisme, overhandigde hen een litho van het fort.

Deputé van Erfgoed voor de provincie Antwerpen, Luk Lemmens, was ook aanwezig. “Toen Tom 25 jaar geleden kwam aankloppen met zijn ideeën voor het fort van Stabroek, vroegen we ons allemaal af of dat wel een goed idee was. Tom heeft bewezen van wel.” Tom heeft duidelijk een indruk achtergelaten bij Lemmens. “Stafort en Tom zijn een echt voorbeeld van ondernemerschap. We zijn vanuit de provincie dan ook trots dat Stafort bij Antwerpen hoort en dat we Stafort kunnen aanbieden in het toerisme van onze provincie.”

V.l.n.r. Raf Deroo, deputé Luk Lemmens, Tom Callens, burgemeester Rik Frans, Peter De Wilde en Luc Olyslaghers

Nadat ook Peter De Wilde (CEO Toerisme Vlaanderen), Raf Deroo (secretaris Efforts) en Luc Olyslaghers (CEO Simon-Stevin) het woord namen, was het de beurt aan Tom. “Ik ben enorm vereerd om in de eregalerij van Stabroek te komen staan. We zijn de gemeente heel dankbaar voor de kansen die we kregen. 25 jaar geleden hadden ze nochtans hun twijfels toen ik afkwam met paintball op het dak van het fort”, lacht Tom.

Tom Callens nam het woord en bedankte al zijn medewerkers en partners van Stafort

Na 25 jaar blijft Tom investeren. “We hebben off road steps aangekocht en toegevoegd aan ons aanbod. We hebben een dakterras aangelegd voor de zomerbars in de zomer en we zijn van plan om een fortenminigolf te maken met 18 holes.” Blijven investeren, kan natuurlijk niet zonder zijn partners. “Na 25 jaar wil ik iedereen bedanken voor deze erkenning en mooie woorden: de gemeente, de provincie, Efforts, de Fortengordel, maar ook al mijn medewerkers die me elke dag blijven motiveren.”

Nadien was er nog ruimte voor een hapje en een drankje en konden Tom en Griet hun jubileum vieren met alle aanwezigen in de Zimmermanzaal van Stafort.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder