Voetbalgekte in De Stappe!

Basisschool De Stappe organiseerde een Wereldkampioenschap voetbal!

STABROEK – De kranten staan er vol van , op televisie kunnen we er niet omheen… het Wereldkampioenschap voetbal . “Wij kunnen dit als sportieve school niet zomaar laten passeren. We organiseren daarom een heus WK De Stappe op ons voetbalveld aan de Geelvinckstraat !”, zegt Juf Fanny Janssens.

“Via een toernooi waar alle leerlingen aan kunnen deelnemen willen we op school kijken welke klas als beste voetbalklas kan uitgeroepen worden. We spelen een heel toernooi en op het einde mag de winnaar een finalematch spelen tegen de leerkrachten”, aldus Fanny.

Er werden landen gekozen en hun vertegenwoordigers probeerden zo ver mogelijk in het tornooi te geraken. Er werd flink en stevig gevoetbald om de finale te bereiken om dan te mogen spelen tegen team België, bestaande uit leerkrachten.

Maar het allerbelangrijkste is fair play, plezier en dat iedereen kan meedoen.  Wie niet wilde/kon voetballen zorgde voor de sfeer en supporterde voor zijn/haar team. Niets hield de leerlingen tegen, ze trotseerden regen, wind en vriestemperaturen om hun klasgenoten, vriendjes en vriendinnetjes aan te moedigen. Zij genoten van een overwinning of troosten elkaar bij verlies.

Meester Senne, fungeerde als scheidsrechter en leidde alles in goede banen zodat echt iedereen kon genieten van dit voetbalfeest.

Na de eerst kwalificatiewedstrijden bleven 5a en 6a over om in de derde graad de halve finale te spelen.   6a won de wedstrijd en speelde tegen de juffen/meesters . Na een spannende finale haalde 6a Duitsland het van de juffen België. De fairplay beker ging naar 3A.

Vooral het enthousiasme  van spelers en supporters  en de fairplay vielen op,  alweer een toptijd voor de kinderen en leerkrachten van basisschool De Stappe.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *