Vanaf maandag veerdienst aan de Lillobrug

1: De steiger met ponton die aangelegd werd door de firma Hego. 2: René Verbeeck, die vanaf maandag 5 uur met de veerboot vaart
1/ René Verbeeck, die vanaf maandag 5 uur met de veerboot vaart 2/ De steiger met ponton die aangelegd werd door de firma Hego.

veer-lillobrug-dscn5817-3Veerman René Verbeeck en zoon Nils staan klaar om maandag om 5 uur ‘s morgens de veerdienst aan de Lillobrug te starten. Zij zullen daar met een veerboot van 14 meter telkens dertig mensen overzetten. Dat kunnen voetgangers zijn, fietsers of snorfietsers.
Constructiebedrijf Hego was vrijdag nog volop bezig het ponton en de weg er naartoe aan te leggen. Er wordt een brede asfaltbaan aan weerskanten van het kanaal voorzien. Het ponton aan de Oostkant ligt vlak tegen de oever. Dat aan de Westkant is een tiental meter van de kant verwijderd omdat daar een schuin aflopende helling is. Daardoor was de aanleg van een loopbrug noodzakelijk.
De veerdienst is een initiatief van havenschepen Marc Van Peel. Die wil voorkomen dat fietsers stilvallen tijdens het zes weken durender herstel van de Lillobrug. Nogal wat fietsers rijden dagelijks naar hun werk in de chemische industrie langs de Scheldelaan. Zij en toeristen zullen van de veerdienst gratis gebruik kunnen maken. Na de eerste overzet om 5 uur vaart de boot om het kwartier. Er kan ook op roep overgevaren worden.
Vader en zoon Verbeeck zijn niet aan hun proefstuk. Zij beheren immers de rederij “Jan Plezier” die plezierboten inzet vanaf Antwerpen en baten ook al jaren de veerdienst Hamme-Driegoten-Weert uit over de Schelde, voor rekening van Waterwegen en Zeekanaal. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *