Putse kermis met 11de Kermisloop en Sluitingsprijs

kermisloop

Start deelnemers 10 kilometer (2015)

Putte wordt vanaf zaterdag 8 oktober 2016 weer acht dagen lang ondergedompeld in de kermissfeer. Een boordevol programma wacht. De kermiskramen zijn tijdens deze feestweek allemaal geopend op 9, 10, 15 en 16 oktober 2016. Sommige kramen zijn ook open op 10, 11 en 12 oktober. De jaarmarkt gaat door op zondag 9 oktober van 9 tot 18 uur.  De ‘éénstratige’ jaarmarkt begint in België 2,5 km voor de grens met Nederland en loopt na de grens nog zo’n 2 km door.
Kermisloop

Maandagavond 10 oktober is het weer zover – dan is er weer de (bijna) traditionele Kermisloop als onderdeel van de wijd en zijd bekende Putse Kermisweek. Na de succeseditie van vorig jaar, met ruim 1600 lopers en 350 kinderen, is stoppen natuurlijk geen optie. Het 10 jaar geleden begonnen evenement om de Putse bevolking weer buiten te krijgen is na al die jaren uitgegroeid tot een feestavond voor lopers uit de verre omgeving. Net zoals bij de Sluitingsprijs gaan sport en plezier hier nauw samen. Jong en oud kunnen hun sportieve lusten weer botvieren op het 2,5 km lange parcours door het centrum ( met kermisattracties) van Belgisch en Nederlands Putte. De afstanden zijn 5 en 10 km; de kleintjes doen 600 of 1200 meter.
De avond begint met de kidsrun. De allerkleinsten ( t/m 8 jaar) om 18.30 voor hun 600 meter. Het parcours is simpel: eerst tot de kerk in Nederlands Putte, draaien en naar de kerk in Belgisch Putte, draaien en weer terug naar de grens. De iets grotere (van 9 t/m 12 jaar) lopen natuurlijk iets meer, zij lopen een gedeelte van het ‘echte parcours’. Beide groepen krijgen 2 voorlopers zodat vooral in de eerste 350 meter het ‘tempo gedrukt’ kan worden, dit ter voorkoming van valpartijen in het gedrang.
De eerste loop – de 5 km (2 ronden)  – start om 19.10 uur en wordt aanzien als een jogging. Om 19.50 zal de 10 km  (4 ronden) worden afgeschoten voor 4 ronden en bij deze wedstrijd gelden 4 categorieën : uiteraard mannen/vrouwen. Bij de mannen ligt een splitsing bij 40 jaar : dus jonger dan 40 jaar en 40 of ouder, terwijl bij deze vrouwen de splitsing ligt op 35 jaar. Alle winnaars en de nrs. 2 en 3 ontvangen naast een kleine geldprijs ook een orginele Putse Janhagel. De overall winnaar krijgt bovendien een uniek cadeau: een taart met daarop zijn finishfoto.Voor alle deelnemers ligt er ook nu weer een T-shirt klaar.Na de prijsuitreiking wordt via een aanwezigheidstombola nog een gratis reis t.w.v. 450 euro verloot.
De eerste hulp wordt dit jaar ook weer in handen gelegd van het professionele Event Medical Team (ervaring met de grote Belgische zomerfestivals), dat 13-man sterk aanwezig gaat zijn. Eigen radio-net, AED’s en ziekenauto zijn standaard.
Als U erbij wilt zijn kunt U voor verdere informatie of voorinschrijving terecht op www.kermisloop.be .
Op zondag 9 oktober kan je tussen 10.oo en 16.30 uur op de Putse Kermis inschrijven en uiteraard de maandagavond vanaf 16.30 uur in café Hollands Hof.
Het moge duidelijk zijn dat zo’n steeds groeiende organisatie steeds meer kosten met zich meebrengt. Wij prijzen ons dan ook bizonder gelukkig dat we ook dit jaar weer een beroep mochten doen op de grote groep trouwe sponsoren; zij blijven ons ondersteunen en het geheel financieel mogelijk maken. Sponsoren nogmaals bedankt.
De Nationale Sluitingsprijs  Putte
De Nationale Sluitingsprijs Putte behoort vanaf dit jaar tot de Napoleon Games Cycling Cup. De Napoleon Games Cycling Cup is een regelmatigheidscriterium van 10 nationale wedstrijden waarvan de finale inclusief voor- en nabeschouwing  live uitgezonden zal worden op VTM, RTBF en Eurosport. In deze Beker van België zal naast een algemeen klassement ook gestreden  worden voor een jongeren- en ploegenklassement.
De Sluitingsprijs gaat door op dinsdag 11 oktober. De officieuze start heeft plaats op het Dorpsplein te Kapellen om 12.50 uur. De bussen en wagens waar de renners en het materiaal in gereed worden gebracht staan in de voormiddag op het marktplein . De opstelling van de volgwagens, sportdirecteurs gebeurt in de Bevrijdingslei.  De renners zullen het controleblad van 11.30 tot 12.45 uur tekenen op het podium op het Dorpsplein van Kapellen. De officiële (vliegende) start gebeurt in Putte om 13 uur.  www.sluitingsprijs.be.
Parcours
In totaal moeten de renners 183,59 kilometer afleggen, 11 ronden van 16,69 kilometer. Het parcours loopt vanaf het officiële vertrekpunt in de Ertbrandstraat grens, via Antwerpsestraat, Graaf Moretuslaan, Sint Dionysiusstraat, Canadalaan, Oud Broek, Konijnenstraat, Konijnendreef, Steenovenstraat, Antwerpsebaan, Zandweg, Dorpsstraat, Solfplaats  Monnikenhofstraat, Abtsdreef, Dorpsstraat, Hoogeind Driehoek, Ertbrandstraat.
 
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder