Franz De Lie definitief naar Zuid-Afrika

Berendrecht/Zandvliet – Begin van deze week gingen Franz De Lie en zijn Zuid-Afrikaanse vrouw Maritza Stofberg afscheid nemen bij de De Lie’s en andere familieleden in de Polder.

Franz, zijn vrouw en kinderen, nemen afscheid van de familie
Franz, zijn vrouw en kinderen, nemen afscheid van de familie

Zij vertrokken dinsdag met hun twee kinderen Louis en Franco definitief naar Zuid-Afrika. In Piketberg (Wes Kaap) gaat Franz zich met zijn gezin vestigen op de boerderij van zijn vader Louis De Lie. Dat is een bedrijf met hoofdzakelijk citrusvruchten van in het totaal zo’n duizend hectare. Franz woonde als jonge gast reeds in Piketberg. Hij deed er lagere en middelbare school en was vrijwel onmiddellijk thuis in Afrikaans, de zustertaal van het Nederlands. Hij studeerde ook aan een landbouwhogeschool. Franz zal de handen vol hebben. In de citrusplantage, waar iedere boom via druppelbevloeiing het nodige water krijgt, dienen heel wat nieuwe aanplantingen te gebeuren. Wij wensen hem veel success toe.
Op de foto: Vlnr: Annemieke De Lie, Katrijn De Lie, Halewijn De Lie die al 30 jaar wijn invoert uit Kaapland en eind oktober naar ginder gaat, Franz De Lie, Staf De Lie en Maritza Stofberg. Op de voorgrond de kinderen Lowieke en Franco De Lie.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *